Finansistes un kulinārijas ekspertes Ilzes Jurkānes sirds vairs nav brīva

www.facebook.com/ilze.jurkane

Finansistes un kulinārijas ekspertes Ilzes Jurkānes (67) sirdi iekarojis ievērojams trimdas latvietis – par viņu trīs gadus jaunākais klavierbūves eksperts Dāvids Kļaviņš, vēsta izdevums “Kas Jauns”.

Kļaviņš dzimis Vācijā, īsi pirms Padomju Savienības sabrukuma padzīvojis arī Latvijā, bet šobrīd mīt Ungārijā, kur top arī viņa pasaulslavenās klavieres.

Vairākas viņa ražotnē “Klavins piano manufaktūra KFF” klavieres – 1987.gadā tapušās 3,7m augstās “Klavins Modell 370”, nesen uzbūvētās 4,5m augstās “Klavins Modell 450” un topošās 4,7m augstās klavieres – iekļuvušas Ginesa rekordu grāmatā.

Abi iepazinošies šī gada jūlijā, kad abi apmeklējuši basbaritona Jāņa Viliberta Kļaviņa, kura krustdēls ir Dāvids, piemiņas koncertu Latviešu biedrības namā.

Kļaviņš ir sajūsmā gan par Ilzes zināšanām par kultūras dzīvi, gan kulinārajām prasmēm: “Atbraucu ciemos un izbaudu to. Protams, viņa arī lieliski gatavo! Garšīgāk nemēdz būt…”

64 gadus vecajam Kļaviņam ir bagāta attiecību un arī tēva lomas pieredze: “Man pašam ir deviņi bērni. Bērnus esmu sadalījis pa trim mammām, lai būtu humānāk. Ar visām man joprojām ir labas attiecības, nepazīstu naidu starp piederīgajiem. Pirmā sieva un piecu bērnu mamma bija pa pusei vāciete, pa pusei – poliete. Man otrā sieva bija pa pusei vāciete, pa pusei – turciete, mums ir meita. Trīs jaunāko bērnu mamma ir Anna, īsta latviete, kura tagadējo dzīvesbiedru dzīvo Anglijā.”

Par spīti romānam ar Jurkāni, Kļaviņš uz dzīvi Latvijā pārcelties nevēloties.

Pirms trīs gadiem Ilze Jurkāne piedzīvoja skaļu šķiršanos no bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna, ar kuru kopā bija 22 gadus. Jurkānam izveidojušās attiecības ar citu sievieti – skolotāju Lindu Apsi.

Pievienot komentāru