FOTO, VIDEO: Kā iekurt uguni ar citrona palīdzību. Neticams triks!

Pasaule nebeidz mūs fascinēt – jo īpaši tad, kad lietas var izmantot pavisam citiem nolūkiem nekā tās paredzētas. Piemēram, iekurt uguni, ja pie rokas ir tikai citrons un pāris nagliņas.

Paņem citronu. No pirmā skatiena mazais citrusauglis ir gana parasts, bet izrādās, ka tas spēj paveikt vairāk nekā piešķirt garšu ēdieniem un dzērieniem. Tas var iekurt uguni!

Var izklausīties dīvaini, bet daudzās valstīs tas ir pārgājienu cienītājiem labi zināms triks. Pat ja neej pārgājienos, vari to izmēģināt, lai pārsteigtu draugus.

Kas vajadzīgs?
Citrons
6 vara spraudītes
6 naglas
Vara stieple
Tērauda vate

Kas jādara?
1. Parīvē citronu starp plaukstām, lai to sasildītu.

2. Iedur citronā spraudītes aptuveni 1 cm attālumā vienu no otras.

3. Izdara to pašu ar naglām. Pārliecinās, lai spraudītes un naglas nesaskartos.

4. Paņem stiepli un pa diagonāli savieno no pirmās vara spraudītes uz otro naglu. Turpina, savienojot nākamo spraudīti ar trešo naglu, un tā tālāk. Tas radīs reakciju starp metāliem.

5. Tagad pie katra galējā punkta pievieno stiepli – nagla būs mīnuss un vara spraudīte – mīnuss. Citrons ir gatavs aptuveni 5 voltu elektrības radīšanai!

6. Nākamais solis ir paņemt tērauda vati un nolikt zem tās nedaudz sausa materiāla, piemēram, tualetes papīra. Tad noņem stiepli no citrona un uzliek uz tērauda vates. Tas rada īsslēgumu, kas ļauj tērauda vatei aizdegties.

Noskaties video, kurā viss parādīts soli pa solim!

Pievienot komentāru