126 medmāsiņas laimē prāvu summu loterijā. Kā viņas to sadalīja, liek sasilt sirdij

Kadrs no video

Kurš gan nav sapņojis laimēt loterijā? Teiksim, pusotru miljonu? Daudzi no mums lolo lielus sapņus: cik lidmašīnas un jahtas man par to iznāktu? Mājas visā pasaulē? Dažreiz tomēr labākais izrādās lēmums “kam es varētu palīdzēt”.

Tieši tā domāja 126 jaundzimušo nodaļu medmāsiņas Mērsijas bērnu slimnīcā Misūri, ASV, kuras nepacietīgi gaidīja loterijas dienu – un viņas patiešām bija laimējušas! Ne gluži miljonu, bet pieklājīgu 10 000 ASV dolāru lielu summiņu gan.

“Pat miljons gados nevarējām iedomāties, ka vispār kaut ko laimēsim, bet – skat vien!” medmāsa
Stefānija Birnkmena pastāstīja KMOV News.

Laimētājas gandrīz uzreiz saprata: ja šo summu sadalīs uz visām, katrai tiks tikai nožēlojami 50 dolāri pēc visu nodokļu un nodevu samaksas.

Sievietes aptvēra, ka 10 000 dolāri kopā ir daudz vērtīgāki, tāpēc radās cita ideja. Kā būtu, ja šo naudu uzdāvinātu tām kolēģēm, kuru ģimenē tā šobrīd visvairāk vajadzīga?
Un viņas visas (!) piekrita šādam naudas sadalījumam.

Keisija Orellana

Pirmā kolēģe, kuru izraudzījās kā naudas saņēmēju bija neonatoloģe Keisija Orellana.

Keisijas vīram Filam šai pašā gadā diagnosticēts vēzis, un prognoze nebija pozitīva. Fils nespēja strādāt jau mēnešiem un izgāja dažādus ārstniecības kursus. Par spīti visam vēzis turpināja izplatīties.

Pateicoties kolēģu ieguldījumam, Orellanas ģimene tagad varēja gulēt mierīgi: ar šo naudu pietika, lai apmaksātu prāvos ārstniecības rēķinus.

Grethena Posta

Grethena Posta piedzīvoja katra vecāka lielāko traģēdiju – bērna nāvi. Viņas 17 gadus vecais dēls Džeks bija nesen izdarījis pašnāvību.

“Mans dēls 23. oktobrī atņēma sev dzīvību,” Grethena sacīja. “Džeks vienmēr bija smaidīgs. Neviens pat iedomāties nevarēja, ka viņš varētu izdarīt kaut ko tādu.”

Grethena izmantos ziedoto naudu, lai sarīkotu dēla bēres. Un viņa ir ļoti pateicīga par to.

Pievienot komentāru