FOTORECEPTE: Sātīga rosola alternatīva: Salāti “Sniega karaliene”

Pievienojiet majonēzi šķiņķim, krabju nūjiņām un dzeltenumiem. Ievērojiet, ka katra sastāvdaļa atrodas savā traukā, jo salātiem jābūt kārtainiem.

Sākam salātu “Sniega karaliene” noformēšanu. Ņemiet gredzenu no kūku cepšanas formas un novietojiet uz liela šķīvja. Pirmais salātu slānis – rīvēts siers, kas pārklāts ar nelielu daudzumu majonēzes.

Otrais slānis- olu dzeltenumi.

Virs dzeltenumiem liec marinētos sīpolus.

Tālāk seko krabju nūjiņas.

Nākošā kārta- nomizots un uz rupjās rīves sarīvēts ābols.

Sestā kārta- šķiņķis.

Kā septīto kārtu liek sasmalcinātus zemesriekstus!

Olas baltumus sadala divās daļās. Vienu daļu sajauc ar majonēzi un liek kā nākamo kārtu.

Atlikušos baltumus uzkaisa pa virsu gatavajiem salātiem. Gandrīz gatavs! Atliek vien ļaut satriecošajiem salātiem pāris stundas “ievilkties”. Pirms pasniegšanas noņemiet gredzenu un izrotājiet gatavo meistardarbu ar pētersīļu zariņu. Labu apetīti!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru