Gardie austrumu saldumi pašas virtuvē- lētāk un garšīgāk, kā pirktie

Šoreiz pagatavosim paša sultāna cienīgus gardumus.

 

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze kukurūzas cietes
  • 1 glāze cukurs
  • 1 glāze sulīgu augļu vai ogu bez kauliņiem (zemenes, avenes, plūmes, aprikozes)
  • 2 glāzes ūdens
  • 100 g attīrītu riekstu
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 1 glāze pūdercukura

Pagatavošana:

Blenderī sasmalcina ogas. Sajauc parasto un vaniļas cukuru ar 1/3 ogu putriņas un 1 glāzi ūdens, liek vārīties uz mērenas uguns 5-7 minūtes pēc uzvārīšanās.

Atlikušo biezeni sajauc ar cieti un 1 glāzi ūdens, tad tievā strūkliņā lej vārošajā saldajā maisījumā. Maisot vāra 2-3 minūtes, līdz sabiezē. Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti, bet šajā gadījumā kubiciņi sliktāk saglabās formu.

Noņem no uguns, pievieno riekstus un maisa.

Taisnstūra formu izklāj ar pārtikas plēvi, masu vienmērīgi sadala. Slāņa augstums – ne vairāk par 2 cm. Pēc sacietēšanas (apmēram 8 stundas) masu izņem no formas, sagriež kubiņos. Katru gabaliņu apviļā pūdercukurā un cietē.

Tiek uzskatīts, ka šis kārums ir īpaši garšīgs pēc nedēļas nostāvēšanas, bet jautājums, vai spēsiet tik ilgi nociesties!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru