Grieķu musaka jeb sacepums ar baklažāniem: garšīgi, sātīgi un neparasti

Kartupeļus sagriež 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā līdz tie ir pusgatavi.

Gatavo bešamel mērci. Izkausē katliņā sviestu. Pievieno miltus un samaisa, nenoņemot no karstuma. Pēc maisījuma uzvārīšanas pievieno 1/4 auksta piena, samaisa līdz viendabīgi masai. Pievieno pārējo pienu un samaisa. Vāra uz nelielas uguns 5 minūtes pēc uzvārīšanās un pievieno sāli un muskatriekstu. Mērce ir gatava.

Cepšanas traukā ielieciet kartupeļus, pēc tam malto gaļu, tad baklažānu, ielejiet mērci.

Ievietojiet trauku līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 30-40 minūtēm. 5 minūtes pirms beigām apkaisa ar rīvētu sieru.

Grieķu musaka ar baklažāniem un kartupeļiem izdodas ļoti garšīga. Sulīga maltā gaļa, mīkstie kartupeļi un maigā piena mērce padarīs to par jūsu ģimenes mīļāko ēdienu.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru