Grūtniece sūdzējās par spēcīgu niezi, publikācija izglābj viņas bērna dzīvību

Pirmās grūtniecības laikā 28 gadus vecā Kristīna Depino regulāri publicēja atjauninājumus Facebook. Reiz viņa pieminēja, ka izjūt stipru niezi, un šis ieraksts izglāba bērna dzīvību.

Depino savā publikācijā rakstīja: “Man sākās tāda nieze, ka es pamodos nakts vidū un nevarēju aizmigt. Manas rokas un kājas bija briesmīgi saskrāpētas un sāka asiņot nekontrolējamās niezošās sajūtas dēļ.”

Pateicoties sociālajam tīklam, viņas draugi piedāvāja nekavējoties konsultēties ar ārstu, jo nekontrolēta nieze var būt intrahepatiskas holestāzes simptoms grūtniecības laikā. Tas ir hormonālais stāvoklis, kas ietekmē mātes žultspūsli un var apdraudēt viņas un bērna dzīvību. Tā ietekmē palielinās priekšlaicīgu dzemdību varbūtība un bērns var piedzimt miris.

Izlasījusi komentārus Facebook, Depino nekavējoties sazinājās ar ārstu, kurš diagnosticēja intrahepatisku holestāzi. Ārsti nolēma veicināt dzemdības 37. nedēļā. Piedzima skaista, veselīga meitene vārdā Leksa Reja.

Tagad Depino vēlas brīdināt citas grūtnieces, ka, ja viņām rodas spēcīga nieze, šo simptomu nevajadzētu ignorēt. Ir nepieciešams veikt asins analīzes pēc iespējas ātrāk, lai noskaidrotu, vai ir iespējas saglābt bērna dzīvību.

Pēc ārstu domām, intrahepatiskā holestāze grūtniecības laikā notiek apmēram 1% sieviešu, un visbiežāk sastopamie simptoms ir nekontrolēta nieze bez izsitumiem. Tomēr var būt arī citas slimības izpausmes, piemēram, tumšs urīns, mīksta vēdera izeja, nogurums, samazināta ēstgriba, slikta dūša un dzelte.

Tomēr, ja esat grūtniece un izjūtat niezi, tas nenozīmē, ka jūs noteikti esat saslimusi ar šādu slimību. Vienkārši pavērojiet, vai tas notiek bieži un, vai nieze ir ļoti spēcīga. Ja tā ir, cik ātri vien iespējams, konsultējieties ar savu ģimenes ārstu.

TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru