Haskijs – malacis. Palīdz invalīdei, turklāt izglābj septiņas dzīvības

Trīs gadus vecā haskiju meitene, vārdā Bannere, ir īsta malace – ikdienā viņa palīdz tikt galā ar sadzīvi 30 gadus vecajai trīs bērnu mātei Vintijai Bralijai, kas dzīvo Džordžijas štatā ASV. Viņi vienmēr ir kopā – gan mājās, gan ārpus tās, tāpēc saprotas no pusvārda.

Tāpēc nesen, kad ar suni sāka notikt dīvainas lietas, Vitnija uzreiz saprata, ka mīlulei ir kas sakāms. Sune rēja, leca uz saimnieci, ķērās viņai pie apģērba un vilka ārā no mājas.

“Tas bija pārsteidzoši, jo suns mani vienmēr klausa,” atklāja sieviete. “Bet tagad viņa vispār neklausījās un komandu izpildīšanas vietā vilka mani nezināmā virzienā…”

Sekojot Bannerei, Vitnija nokļuva līdz mežiņam un devās dziļāk krūmu audzē. Tur viņa ieraudzīja kartona kasti, ko kāds bija izmetis starp kokiem. Haskijs ienira ar purnu kartonā un izvilka mazu, slapju, baltu kaķēnu. Tad vēl vienu. Un vēl!

“Nobijos, jo mazie neizdeva ne skaņas un bija ļoti auksti,” piedzīvotajā dalās Vitnija. “Nodomāju, ka viņi jau miruši, bet par laimi visi bija dzīvi! Bet es pat nezinu, kā Bannere uzzināja par to kasti…”

Nekustīgos mazuļus – viņi izrādījās veseli septiņi – suns aiznesa saimniecei. Atradeņus nogādāja mājās, sasildīja un pabaroja.

Tiesa gan, cīņa par viņu izdzīvošanu nebija viegla, jo mazajiem kaķīšiem nebija vairāk par vienu dienu, bet Vitnija tika galā. Jo viņai taču palīdzēja haskiju mamma.

Bannere patiešām ļoti rūpējās par mazuļiem, neizlaižot viņus no acīm. Nemierīgais suns pārvērtās par pacietīgu auklīti, kas stundām gulēja blakus kaķēnu bariņam, sekojot kārtībai un drošībai.

Sune pat gulēja tikai blakus mazuļiem, tos laizīja un sildīja ar savu silto kažoku.

“Mēs tos izaudzēsim lielākus un tad atdosim labiem saimniekiem,” stāsta mājas saimniece. “Žēl, ka kāds izmetis kaķēnus nomirt mežā aukstā kastē, lai gan varēja izdarīt to pašu, ko mēs…”

Vitnija uzskata savu haskijmeiteni par īstu varoni, jo viņa taču izglābusi veselas septiņas dzīvības. Tagad Banneres sekotāji Instagram (to jau ir vairāk nekā 10 tūkstoši!) varēs sekot mazo kaķēnu liktenim.

Avots: “Brainum”

Pievienot komentāru