Iela vaļā, iela ciet? Pasākumi Tērbatas “gājēju ielā” sestdien atcelti distancēšanās pārkāpumu dēļ

Ekrānuzņēmums no Facebook

Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā varēja novērot, ka praktiski neviens apmeklētājs neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus, un tas nemaz arī nebija iespējams lielā cilvēku pieplūduma dēļ.

Tāpēc organizatori pārskata plānoto programmu un sestdien pilnībā atcēluši kultūras un izklaides notikumus, LTV Ziņām atklāja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.

Tērbatas vasaras iela tika plānota kā gājēju iela ar dažiem neliela mēroga kultūras pieturpunktiem. Viņa skaidroja, ka, apzinoties situācijas risināšanas nepieciešamību, tiek pārskatīta plānotā programma un tiek veiktas izmaiņas.

Nepieciešamības gadījumā organizatori būšot gatavi pilnībā atcelt kultūras notikumus. “Organizatori izskata iespēju par Tērbatas ielu kā efektīvu gājēju un velobraucēju ielu bez kultūras notikumiem,” pauda Jentkus.

Sākotnēji administrācijas pārstāve informēja, ka, ņemot vērā klausītāju skaitu vakar, organizatori ir atcēluši Matīsa Čudara uzstāšanos sestdienas vakarā, uzsverot, ka apmeklētāju drošība ir prioritāra. Vēlāk pašvaldība paziņoja, ka sestdien tiek atcelti visi plānotie kultūras pasākumi Tērbatas ielā un iela vienkārši paliek atvērta gājējiem un velobraucējiem.

“Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties par savu drošību – ievērot divu metru distanci un nedoties tajās vietās, kur gadījuma veidā veidojas īslaicīgi cilvēku sablīvējumi,” pauda Jentkus.

Pēc viņas vārdiem, lai veicinātu drošu distancēšanos piektdien grupas “Carnival Youth” uzstāšanās laikā, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) uzraudzījusi koncerta apmeklētājus, “kontrolējot un uzrunājot klātesošos par distances ievērošanu”. Tāpat arī mākslinieki pēc organizatoru lūguma no skatuves vairākkārt atgādināja par piesardzību, aicinot arī izretoties. Kā apliecina video un fotofiksācijas sociālajos tīklos, distancēšanās gan panākta netika.

Pievienot komentāru