Ieteikumi tiem, kas iegādājas lidmašīnas biļetes: pasargājiet sevi no neparedzētām izmaksām

“Palīdziet man iegādāties lidmašīnas biļetes, baidos pieļaut lielas kļūdas!” Tādu lūgumu ceļotāji paši tagad izsaka biežāk nekā jebkad iepriekš.

Taču bailēm nav pamata, kad ceļojumu plāno atbildīgi un parūpējies par visu vēl pirms kāpšanas lidmašīnā. “Flysiesta.lv”, kas lidmašīnas biļešu pārdošanas jomā darbojas 17 gadus, eksperti ceļotājiem sniedz 5 ieteikumus, kā, pērkot lidmašīnas biļetes, izvairīties no neplānotām izmaksām un pareizi izplānot lētu, jūsu vajadzībām atbilstošu un neaizmirstamu ceļojumu.

Lidmašīnas biļešu pārdošanas bizness tagad diktē jaunus noteikumus: agrāk mēdzām iegādāties biļetes par 100 eiro, un cenā bija iekļauts viss – bagāža, ēdināšana, sēdvietu izvēle.

Tomēr tagad varam izvēlēties biļetes tikai par 10 eiro un pārējo pakalpojumu paketi sastādīt atbilstoši personīgajām vajadzībām. Tātad, ja dodaties īslaicīgā ceļojumā, varat pat ietaupīt, izvēloties tikai tos papildu pakalpojumus, kas jums tiešām ir nepieciešami. Tomēr, lai ietaupītu, par visu ieteicams parūpēties vēl pirms ceļojuma un vislabāk – pērkot lidmašīnas biļetes.

1. Bagāža. Kāda tipa bagāža būs nepieciešama – pietiks ar mazu mugursomu vai nepieciešams 20 kilogramu smags koferis? Cik daudz, kāda svara un kāda izmēra bagāžas vienības varat un vēlaties vest līdzi? Atbildiet sev uz šiem jautājumiem, izvēloties lidmašīnas biļetes.

Arvien vairāk aviokompāniju reģistrēto bagāžu neiekļauj lidmašīnas biļetes cenā un piedāvā to iegādāties par papildu maksu. Iegādāties papildu bagāžu kopā ar biļetēm vairumā gadījumu būs lētāk, nekā iegādāties bagāžu kādu laiku pēc biļetes iegādes.

, ja vēlēsieties lidostā samaksāt par iespēju pārvadāt papildu koferi, par bagāžas vienību var nākties samaksāt līdz pat 100 eiro. Pirms ceļojuma uzmanīgi pārbaudiet bagāžas svaru un izmērus, jo lēto lidojumu sabiedrības īpaši uzmanīgi pārbauda šos parametrus un liek papildus maksāt par standartam neatbilstošām vienībām.

2. Kombinētie lidojumi. Interneta vietnēs, kas pārdod lidmašīnas biļetes, bieži varat atrast īpaši pievilcīgus kombinēto lidojumu piedāvājumus. Tas nozīmē, ka no punkta A uz punktu B varat lidot ar lēto lidojumu lidsabiedrību, savukārt no punkta B uz punktu C – ar citu aviokompāniju.

Tas nozīmē, ka pārsēšanās lidostā jums būs jāpaņem bagāža (ja tādu pārvadājat), no jauna tā jāpārbauda un jāreģistrē nākamajam lidojumam. Ja satraucaties, ka varat nepaspēt, iesakām iegādāties ceļojuma savienojuma apdrošināšanu, kas parasti maksā ap 20 eiro. Ja neparedzētu apstākļu dēļ zaudējat lidojumu, jums tiktu kompensēta noteikta naudas summa vai iegādātas jaunas lidmašīnas biļetes, un jūs varēsiet turpināt ceļojumu.

3. Reģistrācija. Kad iegādājaties lidmašīnas biļetes, painteresējieties, vai aviokompānija, ar kuru lidosiet, pieprasa reģistrēties lidojumam internetā vairākas dienas pirms ceļojuma, vai arī to ir iespējams izdarīt bez maksas, jau ierodoties lidostā.

lēto lidojumu lidsabiedrības piedāvā reģistrēties lidojumam internetā vairākas dienas pirms lidojuma un vairs neļauj reģistrēties, kad līdz lidojumam palikušas mazāk nekā trīs stundas.

Tādā gadījumā, nereģistrējoties lidojumam internetā un neizdrukājot iekāpšanas karti vai nelejupielādējot tās elektronisko versiju telefonā, lidostā nāksies par reģistrāciju papildus samaksāt vismaz 35 eiro.

Tomēr dažas aviolīnijas veic reģistrāciju tikai lidostā, un tā ir bez maksas, tāpēc pirms lidojuma ir ieteicams painteresēties par lidsabiedrības, ar kuru lidosiet, piemērojamo politiku šajā jautājumā.

4. Uzticams pārdevējs. Pērciet lidmašīnas biļetes tikai no uzticama pārdevēja, kam ir vietējā klientu apkalpošanas nodaļa. Tādā gadījumā, ja jums rastos jautājumi saistībā ar lidojumu vai pēkšņi būtu nepieciešams mainīt lidmašīnas biļetes informāciju, jūs varētu būt droši, ka uz jūsu pieprasījumu operatīvi atbildēs un neradīsies pārpratumi valodas barjeras dēļ.

5. Galējās cenas tests. Iegādājoties lidmašīnas biļetes, svarīgākā ir nevis sākotnējā, bet galējā cena, t. i., tā, ko redzat ar visu izvēlēto pakalpojumu paketi un apkalpošanas maksām. Daudzi lidmašīnas biļešu pārdevēji pievilina klientus ar zemām sākotnējām cenām, taču ar katru pasūtīšanas etapu cena palielinās par vairākiem desmitiem eiro atkarībā no tā, kādus papildu pakalpojumus izvēlaties.

Īpaši vajadzētu pievērst uzmanību piemērojamajai apkalpošanas maksai: ne visi biļešu pārdevēji šo maksu norāda jau pirmajos pasūtījuma soļos. Vēlreiz pārbaudiet cenu arī apmaksas brīdī, jo daži pārdevēji tomēr piemēro norēķināšanās maksas, ko atbilstoši ES direktīvai ir aizliegts darīt. Tāpēc galējā biļetes cena var palielināties par 20 eiro vai pat vairāk.

Tie, kas vēlas iegādāties biļetes bez jebkādas slēptas informācijas un ar garantētu ērtu apkalpošanu, vairāk nekā 10 gadu izvēlas “Flysiesta.lv” ekspertu komandu, kas ir apņēmusies palīdzēt saviem klientiem gan pirms ceļojuma, gan tā laikā.

Pievienot komentāru