IKEA piedāvā atpirkt vecās mēbeles, lai pārdotu vēlreiz par nelielu cenu

Zviedru sadzīves preču un mēbeļu gigants IKEA aicina no 12. novembra līdz 6. decembrim pārdot tam atpakaļ mēbeles, kas pircējiem vairs nav vajadzīgas, lai dotu tām otro dzīvi.

Atpirktās lietotās mēbeles tiks pārdotas IKEA, kur tās varēs iegādāties kāds, kam tās būtu noderīgas. Šis ir izmēģinājuma projekts, kura mērķis ir rast arvien jaunus veidus, kā Latvijā īstenot ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principus.

IKEA Latvija vadītāja Inga Filipova skaidro, ka šī iniciatīva ir viens no veidiem, kā IKEA ar vienkāršiem un pieejamiem risinājumiem palīdz ikdienā izdarīt ilgtspējīgākas izvēles. IKEA uzsver, ka planētas nākotne ir gan uzņēmumu, gan iedzīvotāju rokās.

“IKEA ir apņēmies atstāt pozitīvu ietekmi uz cilvēkiem un planētu, un mūsu mērķis radīt labāku ikdienas dzīvi, vienlaikus saudzējot planētu. Jaunā īstermiņa kampaņa jeb izmēģinājuma projekts – IKEA mēbeļu atpirkšana – ir solis pretī šim uzņēmuma mērķim. Mūsu veiktie pētījumi apliecina, ka bažas par planētas nākotni pieaug, un tas satrauc arvien lielāku skaitu cilvēku.

Šajā jomā joprojām ir daudz darāmā, tomēr, iegādājoties jaunas mēbeles, no iepriekšējām vēlams atbrīvoties dabai draudzīgā veidā. Kopumā cilvēki labprāt atdod, pārdod vai salabo liekās vai nokalpojušās lietas, taču ir svarīgi, lai tas būtu viegli un ērti izdarāms. Šajā izmēģinājuma projektā atpērkam IKEA mēbeles, lai tās sagatavotu pārdošanai un lai dotu lietām otro dzīvi,” stāsta Filipova.

Jaunā projekta ietvaros Latvijas iedzīvotāji savas IKEA mēbeles varēs pārdod apmaiņā pret IKEA dāvanu karti, ko gada laikā varēs izmantot, lai iegādātos kādu sev noderīgāku lietu. Atkarībā no tā, kādā stāvoklī būs atpērkamā mēbele, varēs saņemt dāvanu karti līdz pat 40 procentu vērtībā no preces sākotnējās cenas.

Tie, kas meklē jaunas mājas savām mēbelēm, ar kampaņas noteikumiem var iepazīties www.IKEA.lv. Lai piedalītos kampaņā, e-pastā ir jāatsūta mēbeles fotogrāfijas, pēc kurām IKEA darbinieki novērtēs preces atbilstību kampaņas noteikumiem un piedāvās provizorisko atlīdzības summu.

Drošības apsvērumu dēļ atpirkšanai netiek izskatītas mīkstās mēbeles; un var pieteikt tikai tās IKEA mēbeles, kas iegādātas IKEA kopš Latvijas veikala atvēršanas brīža.

Projektā apstiprinātā mēbele samontētā veidā dalībniekiem ir jāatved uz IKEA veikalu, kur drošas, funkcionālas mēbeles tiks speciāli marķētas un sagatavotas pārdošanai nocenoto preču nodaļā, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Pievienot komentāru