Inese Ziņģīte: Liekā svara iemesls ir “rijambarība”!

Televīzijā gadījies gribot negribot pievērst uzmanību, cik ļoti izplatīta kļūst liekā svara problēma tieši bērniem. Un tas, protams, vistiešāk ir saistīts ar mammas izpratni par pareizu ēšanu. Skatoties uz apaļajām dāmītēm, jāatzīst: seja gan ir sievietes, bet visā miesas kuplumā sieviete sen ir zudusi, bažījas veselīga dzīvesveida entuziaste Inese Ziņģīte.

VAIRĀK PAR INESES ZIŅĢĪTES GRĀMATU JAUNAJIEM VECĀKIEM “AUG CILVĒKS” UZZINI ŠEIT!

Vari špaktelēt sevi, cik gribi, un pucēties, kā vien var iedomāties, tomēr paliksi četrstūrains miesas maiss, ja nedomāsi par fizisko aktivitāti un pareizu ēšanu. Vai mamma neredz, ka mazulim kājas no resnuma jau iet “iksā”? Lai kas būtu šīs problēmas iemesls, tā ir jārisina un jārisina steidzami!

Vislielākā problēma ir tā, ka arvien pierastāk saucam par ēdienu to, kas nemaz nav ēdiens, — ne mājas, ne restorāna, bet, kā es saku, “rijambarība”. Piemēram, trauciņš kaut kāda jogurta un brokastu pārslas ar pienu. Kāpēc tas nav labi?

Kuņģis sāk darboties tikai tad, kad tajā nonāk cieta barība kopā ar siekalām, jo cietu barību var norīt tikai tad, ja to ar zobiem sakošļā un sajauc kopā ar siekalām. Ko tad, ja ieteikts no rīta tukšā dūšā vispirms izdzert glāzi ūdens?

Pievienot komentāru