Izrādās, lielākā daļa no mums ausis tīra nepareizi. Esiet uzmanīgi!

Vates kociņi ausu tīrīšanai ir bīstami

Daudzi nezina, taču veselības aizsardzības speciālisti jau sen iebilst pret ausu tīrīšanu ar kociņiem.

Patiesība ir tāda, ka ausu kanālā neko nedrīkst bāzt iekšā.

2

Tādejādi pastāv liela iespējamība traumēt bungādiņas plēvīti. Turklāt, ar kociņu ausu sēru jūs tikai iespiediet dziļāk ausī, kas var novest pie kanāla aizsprostošanās vai pilnīga kurluma.

Dabiskais ausu sērs neskaitās netīrumi.

3

Ir svarīgi saprast, ka sērs, ko ražo auss gliemežnīca, ir normāla parādība. Tam ir antibakteriālas īpašības, un tā ir daļa no aizsardzības sistēmas, ausu kanālu tīrīšanās un eļļošanās.

Pirms ķerieties pie ausu tīŗīšanas, uzziniet, kad tās būtu jātīra.

Ausis attīra sevi pašas, izplatot sēru, tādējādi izvadot netīrumus ārā. Dažiem cilvēkiem nav nepieciešams tīrīt ausis – tā viņu ģenētika. Bet kāds var saskarties ar ausu kanālu sēru, kas rada diskomfortu un nepieciešamību pēc tīrīšanas. Šādā gadījumā jābūt uzmanīgiem. Tātad, ja jūs nevarat izmantot vates kociņus, tad ko darīt?

Ja ausu sērs izdalās pārāk daudz, vai jūs jūtat sāpes ausīs, Jums nekavējoties jākonsultējas ar ārstu.

Sērs, ko ražo dziedzeri, izdalās tikai ārējā auss kanāla daļā, pietiekamā attālumā no bungādiņas.

4

Ja rodas sēra blokāde, tad būtībā tā ir paša cilvēka vaina, jo ausis tika tīrītas ar kociņu palīdzību. Jo dziļāk iebīdāt sēru, jo ciešāk tas salīp. Vates kociņus var izmantot, lai notīrītu auss ārējās daļas, bet to nedrīkst bāzt auss kanālā.

Eļļas

Daži pilieni bērnu eļļas, minerāleļļas vai eļļas, kas īpaši paredzēta ausu tīrīšanai, būs drošs un efektīvs tīrīšanas līdzeklis jūsu ausu kanāliem. Pārliecinieties, ka neviena līdzekļa sastāvdaļa neizraisīs jums alerģisku reakciju.

Dezinficējošie līdzekļi

5

Dezinfekcijas līdzekļi, piemēram, ūdeņraža peroksīds un karbamīda peroksīds var būt ļoti efektīvi ausu kanālu sēra tīrīšanā. Mazgājiet ausis ar šiem līdzekļiem. Ja šī metode nav pietiekama, ir iespējams veikt turpmākos pasākumus.

Skalošana

6

Jūs varat konsultēties ar ārstu, kurš veiks ausu kanālu skalošanu, kā arī iegādāties mājas komplektu, lai veiktu procedūru pats. Minerālsāls šķīdumi- visefektīvākais līdzeklis šim nolūkam.

Vizīte pie ārsta

7

Ja šīs ausu tīrīšanas metodes, kuras var izmantot mājās, jums nav noderējušas vai ir bijušas neefektīvas un sērs turpina veidoties ausīs, radot diskomfortu, jums vajadzētu konsultēties ar ārstu. Ārsts izrakstīs nepieciešamos pilienus vai izņems sēru ar speciāliem instrumentiem.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO:MARKETIUM.RU

Pievienot komentāru