Jauns vīruss uzbrūk Facebook! Uzzini, kā nekļūt par upuri!

Noklikšķinot uz videoklipa, notiek vēl viena novirzīšana. Atkarībā no operētājsistēmas un pārlūkprogrammas pārejas opcijas atšķiras. Piemēram, Mozilla Firefox lietotājiem, kuru pamatā ir Windows, tiks piedāvāts atjaunināt Flash Player. Programmatūras atjaunināšanas faila vietā cietušajam datoram tiek lejupielādēts tikai fails ar vīrusu programmu.

 

Google Chrome lietotājiem tiks parādīta lapa, kas ir pielīdzināta standarta YouTube lapai. Tad parādīsies ziņojums par radušos kļūdu un ieteikumu lejupielādēt pārlūka paplašinājumu. Ja šis pieprasījums tiek apstiprināts, datorā tiek instalēta ļaunprātīga programma, kas sāks lejupielādēt ārējos failus datorā.

Īpašai trauksmei iemesla nav. Tas nav Trojas zirgs vai vīrusu izspiešana. Ļaunprātīgā programmatūra instalē tikai reklāmkarogus un blokus, lai saviem radītājiem radītu papildu ieņēmumus. Tomēr datorvīrusi ir nepatīkama lieta neatkarīgi no tā, kas tie ir. Lai neuzkristu uz ēsmu, neatveriet trešās puses saites un aizdomīgos videoklipus. Un koplietojiet šo rakstu ar saviem draugiem sociālajos tīklos. Apturēsim kibernoziegumus kopā!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru