Kā elpot ar sirds meridiānu? Seno ķīniešu receptes sirds veselībai

Foto – Pixabay

Dažas senas ķīniešu receptes sirdsslimību ārstēšanai un pirmsinfarkta stāvokļa novēršanai.

Kā atzīst ķīniešu un arī citu Austrumu tautu dziednieki, cilvēka ķermeni caurvij enerģētiskie kanāli. Ja brīvā enerģijas plūsma tajos tiek traucēta vai bloķēta, sāk attīstīties dažādas slimības. Sirds meridiāns ir organisma enerģētiskais kanāls, kas baro sirdi ar enerģiju. Tas stiepjas no paduses līdz pat mazajam pirkstiņam plaukstas pusē.

* Jāapsēžas tā sauktajā sirds pozā uz grīdas, proti, ceļi izvērsti uz sāniem, pēdas iespējami tuvāk gurniem (ja kādam tas neizdodas, var arī mierīgi apsēsties uz krēsla). Labās rokas plaukstu uzliek sirdij, bet kreiso roku, nedaudz saliektu elkonī, izstiepj uz sāniem. Vispirms jācenšas šo kanālu iztēloties: kā tievu dzīsliņu vai caurulīti, caur kuru elpo sirds.

Ieelpo cilvēks, un arī mazais pirkstiņš iesūc sevī gaisu – enerģiju, kas aizplūst uz sirdi. Bet izelpas laikā pa šo pašu kanālu no organisma tiek izvadīts viss pārstrādātais un sirdij kaitīgais. Ar katru ieelpu un izelpu jācenšas šo enerģētisko kanālu iztēloties arvien spilgtāk. Sirds poza jāsaglabā vismaz 3 minūtes.

Kas notiek, kad cilvēks cenšas elpot caur sirds meridiānu? Sašaurinātie sirds asinsvadi dažās minūtēs paplašinās līdz savam normālajam lielumam, kas savukārt ļauj sirdij strādāt veselīgā režīmā. Ne tikai pierimst sāpes un atslābst spazmas, bet arī atkāpjas asinsvadu aizsprostošanās draudi un līdz ar to – miokarda infarkta iespējamības risks.

Cilvēkiem ar slimu sirdi veselības uzlabošanai šo meridiānu ieteicams izmantot regulāri, un šim nolūkam ir vairāki pavisam vienkārši vingrojumi.

* Nostājas taisni, kājas plecu platumā. Pēdas paralēli viena otrai. Abas rokas saliec elkoņos, pleci atslābināti, plaukstas vērstas uz augšu.

– Pirkstus savelk dūrē un iztēlojas, ka tieši zem nabas atrodas enerģijas (ci) krātuve. Šis punkts saucas Hara.

– Jāiztēlojas, ka ar katru izelpu ci no šīs krātuves aizplūst uz kreiso dūri. Kreiso roku izstiepj uz priekšu – it kā izdarot sitienu, taču jādara tas lēnām, nevis strauji un asi.

– Ieelpas laikā roku atgriež sākuma stāvoklī. Tad visu to pašu atkārto ar labo roku.

– Pēc tam izelpas laikā kreiso roku izstiepj uz sāniem pleca augstumā, ar acīm sekojot tās kustībai.

Izdarot ieelpu, ieņem sākuma stāvokli. Tad visu to pašu atkārto ar labo roku.

Visas šīs kustības atkārto vismaz piecas reizes katru.

Galvenais, kas jāatceras: neaizmirst iztēloties (jo spilgtāk, jo labāk), kā izelpas laikā ci enerģija no paduses virzās uz dūri, bet ieelpas laikā atgriežas krātuvē (Hara punktā zem nabas).

Pievienot komentāru