Kā mazināt Pilnmēness laika spriedzi? Brūklenes, baldriāni, elpošana

Foto – Pixabay

Pilnmēness laikā cilvēkam ir visaugstākais enerģētiskais pacēlums. Imunitāte ir ļoti spēcīga, taču organisms ļoti slimīgi reaģē uz jebkuru ķirurģisko iejaukšanos: ilgāka ir asiņošana, stāvoklis pēc operācijas smagāks nekā jebkurā cita periodā.

Šajā laikā bīstami izraut pat zobu: brūce var iekaist un ilgi nedzīt. Daudzās pasaules klīnikās pilnmēness laikā atceltas jebkuras operācijas (izņemot ārkārtas).

Ja paredzama ķirurģiska iejaukšanās, to vislabāk darīt dilstošā mēnesī: šajā gadījumā tā noritēs bez sarežģījumiem, un atveseļošanās būs straujāka.

Nav ieteicama arī spēcīga masāža, adatu un manuālā terapija.

Brūkeņu lapu uzlējums
Pilnmēness laikā paaugstinās asinsspiediens, var rasties galvassāpes, tāpēc jau 2–3 dienas pirms šīs fāzes iestāšanās ieteicams sākt lietot urīndzenošos līdzekļus, piemēram, brūkleņu lapu uzlējumu: ēdamkaroti žāvētu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina, līdz uzlējums atdzisis, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes piecas reizes dienā.

Ja asinsspiediens tomēr paaugstinājies, var ieņemt, piemēram, tableti korinfāra un pēc tam izpildīt pavisam vienkāršu vingrojumu, kas visai ātri spēj pazemināt asinsspiedienu par 20–30 iedaļām.

Ausu eju masāža
Roku īkšķus ieliek dzirdes ejā kā korķi – tā, lai nagu plāksnītes būtu vērstas uz priekšu, un izdara kustības, it kā tiktu tīrītas ausis.

Elpošanas vingrinājumi
Taču tie vēl nav visi pilnmēness pārsteigumi. Paaugstinās arī nervu uzbudinātība, var krasi pasliktināties garastāvoklis, sākties histērija. Tieši šajā periodā notiek visvairāk pašnāvību nekā citās mēness fāzēs.

Lai mazinātu nervu spriedzi, talkā jāņem elpošanas vingrojumi.

Lēni ieelpo caur degunu, tad tikpat lēni izelpo. Katras ieelpas laikā jāseko, lai pleci atslābinātos.

Norīvēšanās
Palīdzēs arī šādi ieteikumi.

No rīta viss ķermenis jānorīvē ar vēsu ūdeni, bet vakarā stundu pirms gulētiešanas gatavo 37–38 grādus siltu vannu ar jūras sāli. Peldes ilgums – 15–20 minūtes.

Vairākas reizes dienā sirds apvidu un trešās acs vietu ierīvē ar sandalkoka eļļu un balto ziedu (jasmīna, lotosa, lilijas, gardēnijas) aromātisko eļļu.

Baldriāna uzlējums
No rīta, dienā un vakarā dzer baldriāna uzlējumu (nevis tabletes): 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sakņu aplej ar divām glāzēm verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa 2 ēdamkarotēm pusstundu pēc ēšanas.

Baldriāna uzlējums ir pavisam vienkāršs, taču pārbaudīts līdzeklis, kas īpaši labi palīdz tieši pilnmēness laikā. Savukārt, gatavojot parasto tēju, tai var pievienot tējkaroti sasmalcinātu melisas lakstu.

Pilnmēness laikā biežākas mēdz būt arī epilepsijas lēkmes. Tās mazināt vai pat novērst palīdz šāds vingrojums.

Ar labo roku aptver un spēcīgi saspiež kreisās rokas mazo pirkstiņu un zeltnesi un tur tik ilgi, līdz stāvoklis uzlabojas. Vasarā epileptiķiem ļoti ieteicams 2–3 minūtes pastaigāt basām kājām pa rasu, bet ziemā – pa sniegu.

COMMENTS

Pievienot komentāru