Kā no paletēm uzbūvēt vasarnīcu, kas līdzināsies villai. FOTO, VIDEO

Palešu mājas no ārpuses un iekšā

 

Katru gadu visā pasaulē tiek izmesti miljoniem paliktņu, taču to atkārtota izmantošana neapšaubāmi dotu labumu gan dabai, gan cilvēkiem, kuri nevar atļauties dārgus materiālus. Māju celtniecība no paletēm nav ilgs process. Paletes tiek izgatavotas no izturīgas koksnes- galvenokārt priedes – un var izturēt līdz pat 1000 kg svaru. Ar pareizu izolāciju un visiem nepieciešamajiem papildinājumiem palešu mājā kļūst mājīga un funkcionāla. Turklāt tā var būt modulāra un pielāgota katras konkrētās ģimenes vajadzībām un klimatam.

Kādā no mūsu rakstiem atradīsiet stāstu par pensionāru pāri, kuri pusotra mēneša laikā uzbūvēja palešu mājiņu, kas spēja pārdzīvot pat viesuļvētru.

Būvniecības etapi

2

Materiālu izvēle.

Lai uzbūvētu nelielu lauku māju, jums būs nepieciešamas apmēram 120 paletes. Rodas jautājums: kur tās iegūt? Daudzās noliktavās vai loģistikas centros, tās tiek pārdotas par ļoti pieņemamu vai pat dažreiz izsniegtas bezmaksas.

Ir jāņem vērā, ka ne visas paletes ir piemērotas būvniecībai. Jūs nevarat izmantot:

  • stipri bojātas paletes;
  • paletes, kas krāsotas košās krāsās – tās var saturēt formaldehīdus;
  • paletes ar marķējumu IPPC, jo tās ir piesūcinātas ar cilvēkiem kaitīgām ķīmiskām vielām;
  • paletes, ko izmanto stihiskā tirdzniecībā – tās absorbē smakas un mitrumu.

Dažas paletes var iepriekš izjaukt pa dēļiem, turklāt naglas labāk nevis mest prom, bet izmantot atkārtoti.

Dizains un aptuveno izmaksu aprēķins.

Kā jebkuras mājas būvniecībā, jāsāk ar projektu, no kura precizitātes būs atkarīgs darba rezultāts. Ja jums ir atbilstošas zināšanas, projektu var izstrādāt patstāvīgi, nesadarbojoties ar profesionāļiem.

Pamatu un grīdas konstrukcija.

Principā, šādām mājām nav nepieciešami pamati, pietiek ar akmens blokiem, uz kā tiks uzstādīts dēļu rāmis.

Sienu un jumta konstrukcijas. Pēc tam, kad vertikālie balsti ir uzcelti, veidojiet logus un durvis, kā arī montējiet jumtu. Neizjauktas paletes jumta būvēšanai labāk neizmantot- tās ir pārāk smagas.

Izolācija un apšuvums.

Siltumizolācijai māju jāsiltina ar, piemēram, akmensvati, bet vienkāršai vasaras mājai var izmantot parasto blīvo polietilēnu. Palešu dēļus var izmantot apšuvumam.

Pēc uzbūvēšanas, nepieciešams apstrādāt ar  pretsēnīšu līdzekli, lai ārstētu koksni, un, vēlams, ēku arī nokrāsot.

3

Ja jums patīk šāda ideja, jūs varat apskatīt detalizētu video par to, kā būvēt māju no paliktņiem. To izveidojis Dzose Farre no kompānijas DIY Pallet Furniture.

Ej uz nākamo lapu, lai satītos video!

Pievienot komentāru