Citronus galvenokārt saldē miziņas dēļ. Pēc saldēšanas tā kļūst mīkstāka, un to ērti pievienot dažādiem ēdieniem.
Kā daudziem augļiem, arī citronos maksimāls daudzums barības vielu atrodas tieši miziņā. Tās pal’diz regulēt holesterīna līmeni, nostiprināt imūnsistēmu un darbojas vēža profilaksei. Citrona miziņā tāpat ir pretmikrobu un antibakteriālas vielas.
Regulāra citronu lietošana nāk par labu organismam.
Lūk, dažas priekšrocības!
Pazemina insulta risku;
Vēža profilaksei;
Nostiprina imūnsistēmu;
Iekaisumu ārstēšana un profilakse;
Astmas simptomu atvieglošana;
Pret depresiju un trauksmi;
Attīra aknas un nieres.
Vienkārši pievieno saldētu citronu ar visu mizu smūtijam!
Citronu ledus pagatavošana
1. Nomazgā citronus ar aukstu, tekošu ūdeni, nosusina.
2. Ielaiž uz minūti ābolu etiķī dezinfekcijai.
3. Liek uz nakti vai 12 stundām saldētavā.
4. No rīta sarīvē visu saldēto citronu, arī mīkstumu, miziņu, sēklas.
5. Iegūto masu liek ledus formiņās un glabā ledusskapī.