Kā uzziedināt orhideju? Vēsums, sausums, karstums var palīdzēt!


Tropiskajos mežos orhidejas zied zem biezas lapotnes, kur nav jūtama gadalaiku maiņa. Vismazāk kaprīzā orhideja ir falenopsis, kas var nepārtraukti ziedēt pat 11 mēnešus pēc kārtas.

Mājas apstākļos sasniegt tādu rezultātu bieži neizdodas. Ja radīts labvēlīgs klimats, bet orhideja nezied divus gadus, var likt lietā dažas iedarbīgas metodes tās uzziedināšanai.

Spēja temperatūras pazemināšana. Dienā augam jāatrodas siltā istabā, bet uz nakti atver logu vai balkonu, lai pazeminātu temperatūru līdz 16-18 grādiem. Vasaras laikā tam lieliski derēs dārzs.

Tādējādi paātrināsies fotosintēze un ziedēšanai vajadzīgās ogļskābās gāzes uzkrāšanās.

Tuksneša apstākļu radīšana. Nepieciešams palielināt intervālus starp laistīšanām. Vasarā tās var būt četras dienas, ziemā – līdz nedēļai. Auga saknēm jābūt sausām. Ja šo metodi pareizi izmanto, apakšējās lapas kļūst nedaudz mīkstākas.

Karsta duša. Pirms procedūras vannas istabu piepilda ar tvaiku, ieliekot vannā katlu ar verdošu ūdeni. Augu liek vannā un 15 minūtes aplej ar siltu ūdeni, aptuveni 35 grādu temperatūrā.

Šajā laikā augs caur saknēm uzņem daudz mitruma un izdala daudz mitruma caur lapām. Aptuveni pēc nedēļas orhideja izdzīs ziedpumpurus.

Pievienot komentāru