Kā uzzināt, vai tavu Wi- Fi nelieto arī kaimiņš

Uzzini sava Wi-Fi maršrutētāja IP adresi. To vari atrast uz paša maršrutētāja uzlīmes, instrukcijā vai iepakojuma kastes.

1

Ja IP adrese nav atrodama, ievadiet pārlūkprogrammas adreses joslā 192.168.0.1 vai 192.168.1.1. Tad jūs redzēsiet lauku, lai ievadītu lietotājvārdu un paroli.

2

Ievadiet lietotājvārdu un paroli (bieži tas ir admin), noklikšķiniet uz “OK”. Šāds logs norāda uz to, ka jums viss ir izdevies.

3

Lai redzētu lietotājus, kas ir pieslēgušies jūsu Wi-Fi, dodieties uz “Wireless Mode” izvēlni un pēc tam “Wireless Mode Statistics”.

4

Attēlā var redzēt, ka Wi-Fi pieslēgušas 4 ierīces. Ar MAC adrešu palīdzību jūs varat uzzināt, kādas ierīces ir savienotas ar Wi-Fi maršrutētāju. Katrai tīkla ierīcei ir sava MAC-adrese.

Ja redzat, ka jūsu Wi-Fi savienots ar svešiniekiem, jums vajadzētu mainīt paroli. Daudziem Wi-Fi maršrutētājiem to var izdarīt, pārejot uz cilni “Wireless Mode”, tad – “Wireless Mode Security”.

5

Pārstartē maršrutētāju, izmantojot “Reset” instrumentu “System Tools”.

Tagad jūs varat būt pārliecināti, ka jūsu interneta pieslēgums ir droši aizsargāts, tas darbojas ātri un precīzi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ģirts Lejasmeiers</cite>

    Un tagad citiem rūteriem?

  • <cite class="fn">juris lasmanis</cite>

    un ka ir ar lmt ruteri ja manam wi-fi piesledzas regulari mainu kadu vien velies paroli uzlauz dazas minutes ko varat ieteikt LUDZU RAKSTIET IETEIKUMUS UZ DRAUGIEM LV MANU PROFILU

Pievienot komentāru