Kā veiksmīgi pārvaldīt savas finanses. Desmit miljonāru ieteikumi

Kurš gan var būt labāks paraugs tam, kā apieties ar naudu, ja ne miljonāri? Lūk, desmit bagātnieku ieteikumi, kas ļaus jums veiksmīgāk pārvaldīt savas finanses.

1. Precīzi nosakām savas finansiālās iespējas
Jo ilgāk mēs ignorējam savas finanses, jo situācija naudas ziņā kļūst briesmīgāka un juceklīgāka. Tāpēc izveidojam visu savu gada ienākumu un izdevumu sarakstu un uzmanīgi palūkojamies, kur mēs pašlaik atrodamies.

2.Kontrolējam savus parādus
Ņemot vērā dzīves apstākļus, labāk ir būt bez parādiem, nekā ar tiem, un šeit lieta pat nav pašā naudā. Nekontrolēts parāds var pārvērsties par pieaugošu melno caurumu, kas badīgi aprīs visu.

3. Izveidojam plānu savai naudai4. Rūpējoties par finansēm, nav nesvarīgu lietu
Pievēršot nepieciešamo uzmanības devu kārtībai materiālajā jomā, mēs nekļūstam mazāk garīgi vai kulturāli. Atcerieties – ir svarīgi stāvēt uz savām kājām, lai būtu iespēja rūpēties par citiem.

5. Aplūkosim savus paradumus iepirkšanās ziņā
Aiz garlaicības ejat uz veikalu? Pērkat lietas, lai uzlabotu garastāvokli? Lai gan vēlme palutināt sevi ar jaunām mantām nav liela problēma, veikali nav zāles pret visām bēdām. Pameklējiet citus veidus, lai gūtu pozitīvas emocijas – tas var būt iemīļots hobijs, fiziska slodze, tikšanās ar draugiem.

6. Pārliecināmies, ka saņemam tik, cik esam pelnījuši
Dažādi darbi tiek apmaksāti atšķirīgi. Ir profesijas, kur atalgojums ir daudz lielāks vai mazāks par vidējo. Taču – ja mēs zinām, ka esam vērtīgi darbinieki savai kompānijai, nav nekāds apkaunojums pieprasīt algas pielikumu, lai saņemtu tik daudz, cik mēs esam vērti.

7. Pietiek gaidīt brīnumu, lai glābtu mūsu materiālo stāvokli
Patīkami sapņot par laimestu loterijā vai bagāta prinča vai princeses mīlestību. Jā, protams, tas var notikt, taču daudz produktīvāk ir nevis pasīvi gaidīt brīnumu, bet aktīvi un patstāvīgi rīkoties. Kļūsim paši sev par brīnumu!

8. Mūsu pašapziņai nav jābūt atkarīgai no mūsu labklājības apmēriem
Daudzi uzskata bagātus cilvēkus par cienījamākiem nekā ļaudis ar zemiem ienākumiem. Pat vidusšķiras cilvēki var nokļūt slazdā, saprotot, ka nevar ģimeni lutināt tik bieži kā bagātnieki, un tādēļ sajūt sevī vainu un trūkumus. Kad jūs sākat raizēties par savām materiālajām iespējām, atcerieties, ka apkārt ir cilvēki, kas dzīvo daudz pieticīgāk par jums, taču tāpēc viņi nav mazāk cienījami.

9. Neesiet pārāk subjektīvi
Protams, katru dienu dažādi cilvēki pieņem daudzus muļķīgus lēmumus, taču nav jēgas uz tiem norādīt un apspriest. Mēs varam mācīties no citu cilvēku kļūdām, taču tad, ja mēs sāksim izmantot tās kā iemeslu, lai barotu savu pārākuma apziņu, tas tikai pastiprinās mūsu raizes naudas jautājumā. Savukārt – ja mēs esam labvēlīgi un saprotoši pret citu kļūdām, tad varēsim labāk izprast savas kļūdas finanšu sfērā.

10. Pētām savas bailes par finansēm
Runājiet ar tuviniekiem par bailēm, kas saistītas ar naudu. Šādas lietas lietderīgi izteikt vārdos, tad tās zaudē asumu un iegūst saprotamus apmērus. Iespējams, kāds baidās domāt par pensiju, bet cits savai meitenei tērē daudz vairāk nekā var atļauties, raizējoties, ka viņa novērsīsies, ja netiks izpildītas visas viņas vēlēšanās. Neatkarīgi mūsu bailēm, tām noteikti ir risinājums, ja saprot to apmērus un iemeslus.

Avots: “tayni-mirozdaniya.ru”

Pievienot komentāru