Kāpēc kāpostus un burkānus var saukt par superproduktiem


Pēc uztura zinātnieku atzinuma, kāposti ir ļoti vērtīgi, jo satur ne tikai daudz vitamīnu (C, B1, B2, B3, P un K), bet arī olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas, arī citronskābi un ābolskābi.

Taču šo dārzeni ar ļoti labām sekmēm var izmantot arī kosmētikā sejas, kakla un roku ādas kopšanai.

* Ja āda ir sausa, rūpīgi sasmalcina dažas kāpostlapas, 10–15 minūtes vāra pienā, atdzesē un iegūto masu uz 20–25 minūtēm uzklāj sejai un kaklam. Pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni un seju ieziež ar sausai ādai paredzētu krēmu.

* Taukainu sejas ādu vismaz vienu mēnesi katru vakaru tīra ar svaigi spiestā kāpostu sulā samitrinātu tamponu.

* Taukainai ādai var pagatavot arī šādu masku: sīki sasmalcina 3–4 svaigas kāpostlapas un pievieno saputotu olbaltumu. Masu uz 20 minūtēm uzklāj sejai, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Ne mazāk noderīgi ir arī burkāni, kuros tāpat ir daudz dažādu vērtīgu vielu.

* Svaigi sarīvēta burkāna maska teicami palīdz apsārtušai un saulē apdedzinātai ādai.

* Ja sejas āda pastiprināti svīst, sarīvē dažus burkānus, sajauc ar olas dzeltenumu, pievieno dažus pilienus eļļas un iegūto masu uz 20–25 minūtēm uzziež sejai. Pēc tam noņem ar vates tamponu un seju nomazgā ar aukstu ūdeni.

* Ja sejas āda ir taukaina, parādījušās pinnes vai āda ir ļoti bāla, sejai uzsedz marles salveti un uzklāj svaigu rīvētu burkānu. Pēc 15–20 minūtēm salveti noņem un seju noskalo.

* Sausai sejas ādai veselīga ir mitrinoša burkānu–ābolu maska, kas palīdz izlīdzināt krunciņas. Sarīvē vidēji lielu burkānu un ābolu, sajauc un masu uz 20–25 minūtēm uzklāj sejai. Pēc tam nomazgā un ādu ieziež ar piemērotu krēmu.

COMMENTS

Pievienot komentāru