Kāpēc labāk gulēt uz kreisajiem sāniem, atklāj mediķi

Pietiekams miegs ir ļoti svarīgs, lai mēs būtu garīgi un fiziski mundri. Bet, kā skaidro amerikāņu mediķi, gandrīz tikpat svarīgi ir tas, kādā pozā guļam – tas ietekmē gan izskatu, gan pašsajūtu nākamajā dienā, kā arī procesus organismā.

Daudzi cilvēki galvenokārt guļ uz sāniem. Izrādās, ir ļoti svarīgi gulēt tieši uz kreisajiem sāniem, lai izvairītos, piemēram, no enerģijas pazemināšanās dienas laikā. Izdevums “Journals Clinic Gastroenterology” uzskata vēl vairākus iemeslus, kāpēc negulēt uz labajiem sāniem.

1. Uzlabojas gremošana
Kuņģim ir vieglāk darboties, ja tu guli uz kreisajiem sāniem. Ja tev bijušas kuņģa darbības problēmas, ir vēl svarīgāk ievērot šo principu.

2. Labāk sirdij
Organisma lielākā artērija (aorta) izliecas pa kreisi, kas nozīmē, ka asinsritei nāk par labu gulēšana uz kreisajiem sāniem. Ja guli uz labajiem sāniem, asinis vispirms virzās augšup, kas apgrūtina asinsriti.

3. Mazāks spiediens uz liesu
Arī liesa atrodas ķermeņa kreisajā pusē. Tās uzdevums ir attīrīt asinis no atkritumvielām. Gulēšana uz tās puses patiesībā atvieglo tās darbu, nevis kavē.

4. Labāk organismam kopumā
Tā kā gan kuņģis, gan aizkuņģa dziedzeris ir novirzīti vairāk pa kreisi, visa sistēma darbojas labāk, ja tu izvairies gulēt uz labajiem sāniem!

Avots: “Newsner”.

Pievienot komentāru