Trīs iedarbīgi triki peļu atbaidīšanai. + VIDEO Slazdiņš “Noķer un atlaid”

Peles ļoti jauki izskatās, skrienot pa ritentiņu būrī, bet nebūt nav tik mīļas un sajūsmu rosinošas, kad parādās uz dzīvojamās istabas grīdas.

Ziemai strauji tuvojoties, dažas vietas mājās kļūst īpaši pievilcīgas pelēm, kas meklē patvērumu no aukstuma. Veikalos ir nopērkami dažādi līdzekļi pret grauzējiem, bet pārsteidzoši labi darbojas arī daži atjautīgi pašdarbības triki.

Protams, peles nevar vainot par to, ka tās meklē kādu siltu vietiņu, bet, ja saimnieki neko nedarīs lietas labā, māja var drīz vien nokļūt mazo, nešpetno grauzēju pārvaldībā.

Ko darīt? Vispirms droši vien jānoskaidro, vai peles nolēmušas izveidot savu komunālo karaļvalsti tavā mājā.

Labākais laiks, kad pārbaudīt māju vai garāžu, ir krēslā, kad viss kļūst kluss un tumšs. Paņem laterniņu, iespīdini vietās, kur varētu ienākt grauzēji, izpēti, vai nav redzamas kādas pēdas – izgrauztas vielas, spiras, sīki papīra gabaliņi.

Ja ir liecības par grauzēju klātbūtni, ķeries pie tīrīšanas – pārliecinies, lai šajās vietās nebūtu nekādu pārtikas palieku, mājas mīluļu barības vai kā cita, kas varētu pievilināt peles. Kad tas izdarīts, pamatīgi iztīri šīs vietas.

Izklāj ieejas vietas ar alumīnija foliju! Grūti pateikt, kāpēc, bet grauzēji no tās baidās kā velns no krusta.

Izgatavo slazdiņu peles noķeršanai un atlaišanai brīvībā

Vēl grauzēji necieš piparmētru eļļu – pamērcē vates tamponus tajā un izvieto mājā tajās vietās, kur varētu iekļūt peles. Grauzējiem kolektīvi riebjas piparmētru smarža, savukārt mājas smaržai šis aromāts nekaitēs – kā tas ir ar citiem peļu atbaidītājiem, piemēram, ķiplokiem un Kajēnas pipariem.

Tāpat vērts izkaisīt dzeramo sodu visur, kur vien redzamas kādas grauzēju klātbūtnes pēdas. Palīdzēs arī ziepes ar spēcīgu smaržu – tās var izvietot aiz durvīm.

Pievienot komentāru