Kas jāzina par Jaunu mēnesi? Tautas receptes enerģijas spēcināšanai

Foto – Pixabay

Jauns mēness – laiks, kad pagājis viens nakts spīdekļa mēnesis un sākas nākamais. Aptuveni dienu vai divas pirms tam spīdeklis vispār nav redzams, taču tieši šajā laikā tas visspēcīgāk iedarbojas uz cilvēkiem.

Zinātnieki šo fenomenu skaidro ar to, ka šajā periodā Mēness un Saule atrodas Zemei vienā pusē un to iedarbības spēks summējas.

Oktobrī Jauna mēness fāze sāksies 9. oktobrī plkst. 6.47.

Jauna mēness laikā cilvēkam ir dzīvības spēku aktivitātes izsīkums. Šķidrumu spiediens organismā samazinās, kas var kļūt par smagu pārbaudījumu hipotoniķiem, kuriem asinsspiediens jau tā ir zems.

Tāpēc ļoti svarīgi uzņemt pietiekami daudz šķidruma – augu novārījumus un uzlējumus, minerālūdeni, svaigi spiestas sulas bez cukura un sāls.

Paaugstinās arī asinsrece un palielinās infarktu, insultu un trombožu risks. Lai tas nenotiktu, visu jaunā mēness periodu ik vakaru pēc ēšanas ieteicams ieņemt sasmalcinātu aspirīna tabletīti, kas šķidrinās asinis.

Masāža
Jauna mēness laikā organisms pārdzīvo spēcīgu stresu, bet spēku izsīkums nereti izraisa depresiju. Pret to palīdz speciāla masāža, kas paaugstina organisma tonusu.

* Vairākas reizes dienā apļveida kustībām izmasē katru rokas pirkstu, sākot no spilventiņa līdz pat pamatnei (masāžu sāk ar mazo pirkstiņu).

Aromterapija
Uzmundrināties un paaugstināt asinsspiedienu palīdz aromterapija. Telpā var novietot trauciņu ar verdošu ūdeni, kurā iepilināti 1–2 pilieni piparmētras vai melisas ēteriskās eļļas, uz galda var nolikt šķīvīti ar sagrieztu citronu vai nomizotu apelsīnu – tas viss būtiski mazinās sagurumu un nespēku.

Lai efekts būtu vēl izteiktāks, apģērbā ieteicami sarkanie un oranžie toņi. Vēl šajā periodā vēlams atteikties no sintētikas, zīda un lina. Ziemā pats piemērotākais ir vilnas, bet vasarā – kokvilnas apģērbs.

Vakaros vismaz 10–15 minūtes vajadzētu skatīties uz sveces liesmu.

Ēdienkarte
Ēdienkartē šajā periodā var iekļaut gaļas, treknus, saldus un miltu ēdienus, neaizmirstot arī pikantās garšvielas. Var dzert karstu sarkanvīnu, kafiju un kakao, nav aizliegts arī pavisam neliels mēriņš degvīna pie pusdienām.

Ieteicams lietot tonizējošos līdzekļus: alveju, kalanhoju, Ķīnas citronliānu, žeņšeņu.

Pirts
Jauna mēness dienās pats īstākais laiks doties uz pirti vai saunu, kārtīgi izsvīst un izpērties. Taču pats galvenais, kas jādara šajā periodā, – kārtīgi jāatpūšas: vairāk jāguļ un jāuzturas svaigā gaisā. Un jāpatur prātā, ka priekšā atkal ir jauns mēness mēnesis, kam vajadzēs atbilstoši pieskaņoties, lai būtu vesels.

Pašas smagākās visā Mēness ciklā ir 4., 8. un 22. diena, kad organismā notiek pārorientēšanās, kas prasa daudz enerģijas. Šajā laikā veselībai veltāma īpaša uzmanība: ja iespējams, jāatliek visi darbi (īpaši smagie) un vairāk jāatpūšas.

Uzturam jābūt ļoti vieglam: svaigi augļi, dārzeņi ogas un to sulas, biezputras, kas vārītas no kafijas dzirnaviņās samaltiem rīsiem vai griķiem.

Pievienot komentāru