“Lauku kartupeļi”. Saskrien siekalas mutē, jau izlasot recepti vien!


Ļoti vienkārša, bet ārkārtīgi garda receptīte – “Lauku kartupeļi”. Pagatavo tos cepeškrāsnī, redzēsi, ka pat gaļu nekārojas!

Sastāvdaļas
8-10 vidēja lieluma kartupeļi, apaļi, nebojāti, paši skaistākie!
Garšvielas un garšaugi pēc vēlēšanās
Aptuveni 2 ēdamkarotes augu eļļas
4 daiviņas ķiploku
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote kaltēta oregano
Šķipsniņa maltu melno piparu
3 ēdamkarotes kaltētas paprikas

Pievērs uzmanību: paprika nav tas pats, kas čili pipari. Sarkanie maltie pipari ir ļoti asi, bet paprika – saldie bulgāru pipari. Nesajauc!

Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā ar sūklīti, ar cietāko pusi – lai miziņas būtu pilnīgi tīras.

Sagriež daiviņās.

Lasītāju padoms: labāk daiviņas vēlreiz noskalot, bet pēc tam nosusināt. Tādējādi varēsi likt uz pannas visus reizē, izlīdzināt, šķēlītes nesalips.

Bļodā ar kartupeļiem pievieno augu eļļu un garšaugus, sāli, piparus, rīvētu ķiploku, kaltētos garšaugus, samaisa.

Virtuvē uzreiz sāks izplatīties lieliska smarža!

Pannu pārklāj ar konditorejas papīru, liek uz tā kartupeļu daiviņas.

Cep 30 minūtes 180 grādos, pēc tam palielina karstumu līdz 200-220 grādiem. Kartupeļi gatavi, kad, iedurot ar nazi, tie ir mīksi.

Pasniedz karstus ar krējumu vai salātiem.

Avots: “AllRecipes”

Pievienot komentāru