Kaža beidzot spēj dalīties atmiņās par Valteru, bet pelnu izkaisīšanu nekomentēs

Publicitātes foto

Grupa “Putnu balle”, kuras dalībnieks Valters Frīdenbergs aizvadītā gada rudenī devās mūžībā pēc cīņas ar smagu onkoloģisku slimību, vienojusies nerunāt par viņa pelnu izkaisīšanu okeānā ceļojuma laikā. Tomēr Valtera draugs Kārlis Būmeistars dalās atmiņās izdevumā “Vakara Ziņas”.

“Vai grupas “Putnu balle” mūziķi devušies ceļojumā un izkaisījuši Valtera pelnus, es nekomentēšu. Šo lietu esam vienojušies nekomentēt. Grupas “Putnu balle” dalībnieki ir uzauguši kopā ar mani, tikpat daudz, cik es ar Valču. Ja tev ir tuva ģimene, tad neskaiti dienas, kad sanāc kopā. Tā vienkārši ir tava dzīve. Reizēm mēs nesanākam kopā gadu, bet tas nemaina lietu būtību. Mēs tāpat esam visi kopā,” viņš izteicās.

Kārlis arī stāsta, ka pēdējās kopīgās dziesmas laišanu klajā nokavējuši burtiski par dažām dienām.

“Kā jau visi sevi cienoši čaļi, mēs nokavējām. Būtībā par dažām dienām. Tādēļ man nācās pabeigt dziesmu vienam. Ir vēl diezgan daudz dziesmu, kuras esam kopā dziedājuši. Es parasti Valteram uzticēju rakstīt tekstus.

Ja es esmu viens no slinkākajiem cilvēkiem, tad otrs ir Valča, kas bija vēl slinkāks. Ja ir filma “Stulbs un vēl stulbāks”, tad mēs esam “Slinks un vēl slinkāks”.

Lielākā stulbība ir tāda, ka vienkārši nepiegājām nopietni tam, ko mēs vēl varētu kopā izdarīt. Tā laikam bija vislielākā stulbība,” skumji atmiņās dalās Kaža.

Pievienot komentāru