Ķirsons: Daudzi restorāniņi nemaksā nodokļus. Un pareizi dara!

“Būtu galu galā uzlikuši tādu nodokli kā Vācijā, kas ir 7% apmērā, un visi maksātu. Taču ne, valsts žmiedz uzņēmējus un tērē līdzekļus dažādām institūcijām, kas kontrolē. Zaudētāji ir visi – gan ražotājs, gan valsts,” spriež uzņēmējs. “Un vēl saka – mums valstī pietrūkst naudas, piespiedīsim vēl, atradīsim, kā vēl pacelt nodokļu slogu. Lai ceļ, cik grib, cilvēks izdomās citus veidus, kā nodokļus nesamaksāt. Ar represijām nekas nenotiks. Valstij ir jābūt saiknei ar ražotājiem un jauniem cilvēkiem, kas vēlas veidot savus uzņēmumus.”

Pēc Ķirsona domām, līdz ar to var teikt, ka Latvija nav labvēlīga valsts, lai veidotu uzņēmējdarbību – tā esot ļoti maza valsts, kas dzīvo no rokas mutē. “Kurš te nāks? Nodokļu sistēma ir mainīga, biznesu nevar prognozēt ilgtermiņā. Esam tik tuvu pie Krievijas robežas, mums vajadzēja draudzēties gan ar krieviem, gan Eiropu. Es domāju, ka varējām būt maza un bagāta valsts kā Šveice,” saka Ķirsons.

FOCUS.LV

COMMENTS

  • <cite class="fn">Arnis Kačiks</cite>

    Absolūti piekrītu!

  • <cite class="fn">Ligita Zustere</cite>

    Jā! simtprocentigi piekrītu!!! Valdība pieņem vienu idiotiskāku likumu par otru un nevar saprast vai viņi nesaprot paši ko dara vai tas ir ar nodomu iznīcināt šo valsti pilnibā! Cilvēki aizbrauc…

Pievienot komentāru