Lai mazajam Maratam būtu labā austiņa, vajadzīga tava palīdzība

Noise

Katrs vecāks cer, lai viņa bērniņš piedzimtu vesels. Diemžēl Marata vecākiem bērna piedzimšanas prieku aizēnoja iedzimta auss patoloģija – mikrotija. Zēnam nebija izveidojusies labā ārējā auss, līdz ar to Marats arī nedzird ar labo ausi.

Pašlaik Maratam ir 11 gadi, zēns mācās 5. klasē, nodarbojas ar sportu. Zēns sapņo par to, ka viņam veiks operāciju un izveidos ausi. Bērni skolā zēnu apsaukā par bezausi, kas Maratam rada lielus pārdzīvojumus. Zēnam rodas kompleksi, ar kuriem jācīnās vecākiem, jāskaidro bērnam, ka viņš ir tāds pats kā citi bērni, tikai bez auss. Marats ļoti vēlas būt tāds pats kā visi citi bērni.

Iedzimtas auss attīstības anomālijas pasaulē ir salīdzinoši retas, tikai 1 no 7000–8000 jaundzimušo. Šīs retās diagnozes dēļ, speciālistu šajā sfērā ir ļoti maz. Vecāki atraduši profesoru Austrijā, kas nodarbojas ar šāda veida pataloģijām jau 25 gadus.

Profesors iesaka rīkoties nekavējoties, jo šis ir ļoti labs vecums bērnam, lai veiktu operāciju, jo krūškurvis līdz tam nav pilnībā nobriedis. Kā izejas materiāls tiek izmantots 7.–10. ribas skrimslis, to ņemot un veidojot auss karkasu – skrimšļa skeletu. Pēc 13 gadu vecuma šīs skrimslis sāk sacietēt un veikt šo operācijas posmu kļūst neiespējami.

Operācijas izmaksas sastāda 50 000 eiro, to veiks klīnikā Vīnē, Galvas un kakla slimību institūtā. Ģimenei nav tādu līdzekļu, tādēļ ģimene lūdz līdzcilvēku atbalstu. Vecāki no saviem līdzekļiem segs ceļa un uzturēšanās izdevumus.

Dzīvot bez auss nav nāvējoša slimība, bet tas ir ļoti emocionāli sāpīgi, jo gandrīz katrs norāda uz bērnu, apsaukā un pazemo.

Marata vecāki ļoti cer uz sapratni un jau iepriekš pateicas visiem.

ZIEDOT IESPĒJAMS ŠEIT!

Pievienot komentāru