Laipni lūdzam aukstākajā vietā uz Zemes, kur temperatūra var nokristies līdz -71° C! FOTO

Ja jūs nebaidieties no aukstuma un pat visbargākajā salā esat gatavs staigāt pa lauku, mēs iesakām apmeklēt Ojmjakonu, aukstāko vietu uz Zemes. Tā atrodas Jakutijā un ir pazīstama kā Aukstuma pols. Viszemākā temperatūra šeit 1924. gadā sasniedza -71,2° C.

Pilsētā ir aptuveni 500 cilvēku. Sākotnēji tā bija ziemeļbriežu ganu pieturas vieta, kur ganāmpulkus dzirdināja no termiskajiem avotiem. Ironiski, bet pateicoties tiem ciema nosaukums tiek tulkots kā “nesasalstošais ūdens”.

Sieviete pastaigājas pa apsalušu tiltu.

Austrumu Sibīrijas Laikas kucēnu blīvais kažoks ļauj saglabāt siltumu.

Dienasgaismas ilgums šajā vietā ir no 3 stundām decembrī līdz 21 stundai vasarā.

Daudzās mājās joprojām tiek apkurinātas ar oglēm un malku. Ja kurināmā piegāde apkures stacijai tiek apturēta, pilsēta sasalst apmēram pēc 5 stundām, bet caurules plaisā un pārsprāgst.

Šeit nekas neaug, tāpēc cilvēki pārtiek no aļņu un zirgu gaļas. Vienīgais veikals ciemā apgādā vietējos ar pirmās nepieciešamības produktiem, bet vietējie iedzīvotāji nodarbojas ar medībām, zveju un ziemeļbriežu audzēšanu.

Saskaņā ar ārstu teikto, vietējie iedzīvotāji necieš no vitamīnu trūkuma, jo viņu dzīvnieku pienā ir daudz mikroelementu.

Lai sajustu šī reģiona nopietnību, tikai iedomājieties, ka vietējie bērni apmeklē skolu, līdz temperatūra nokrītas zem -52° C!

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru