Vīrietis izglāba savvaļas gulbi un pateicības vietā saņem bezgalīgus apskāvienus! FOTO

Pirms vairākiem gadiem televīzijas programmas “Dzimis, lai atklātu” (“Born to Explore”) vadītājs Ričards Vīzs apmeklēja Abbottbury Swannery gulbju audzētavu, kas atrodas Apvienotajā Karalistē. Vizītes laikā vīrietis nejauši uzdūrās brīnišķīgam gulbim, kas visus pārsteidza ne tikai ar pateicību, bet ar nebeidzamu uzticību. Šis brīdis ir iegājis vēsturē kā viens no visemocionālākajiem cilvēka un dzīvnieka kontaktiem.

Vīzs kopā ar citiem putnu aizsardzības organizācijas locekļiem apmeklēja gulbju audzētavu. Viņi gatavojās palīdzēt spārnotajiem draugiem sarežģītā rehabilitācijas periodā. Kā ziņo ABC News, gulbis, kuru Vīzs gatavojās ņemt līdzi, bija cietis atsitoties pret nožogojumu. TV vadītājs mēģināja radīt tādus apstākļus, kādos putns transportēšanas laikā varētu justies ērti. Viņam par pārsteigumu tas arī izdevās!

Lūk, ko par šo gadījumu stāsta TV vadītājs:

“Kad es paņēmu gulbi rokās, es jutu sirds sitienus. Viņš vienkārši atslāba un aptinās ar savu kaklu ap manējo. Tas ir pārsteidzoši, kad dzīvnieks pilnīgi paļaujas uz tevi.”

Fakts, ka tas patiesībā ir pārsteidzoši, ir pavisam noteikti, jo ir zināms, ka gulbji nav tie maigākie dzīvnieki. Šie putni noteikti aizsargās savas ligzdas, ja tām tuvosieties. Bet šis gulbis neizrādīja agresiju, kad Vīzs viņu pacēla.

Putns saprata, ka sava glābēja apskāvienos viņš ir pilnīgā drošībā, un viņš jutās tik ērti, ka sirsnīgi apskāva Vīzu.

Ko jūs domājat par šo stāstu? Vai jūs kādreiz esat redzējis kaut ko līdzīgu šim?

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru