Latvijas apceļotājs dalās iespaidos par “tirkīzzilo Lāčkroga ezeru”: pūlis kā pie Brīvdabas muzeja!

Ekrānšāviņš no www.facebook.com/martinsvanags1980

Sestdien, kārtīgās latviešu tradīcijās devāmies uz kādu unikālu dabas objektu, lai kopā ar vēl 50 laikabiedriem, kolektīvi izbaudītu dabas klusumu un mieru no pilsētas steigas. Šoreiz izvēlējāmies jaunatklāto Lāčkroga ezeru netālu no Rendas, kuru Tūrisma Gids padarīja par kārtējo sensāciju Latvijas dabas fonda izpētē. Objekts interesants, par spīti vietējo hipsteru pārliecībai par meteorīta darbību, tas ir bijušais akmens karjers ar relatīvi tīru ūdeni, Facebook piedzīvoto apraksta Mārtiņš Vanags.

Norāžu uz objektu nav, tas apgrūtināja atrašanas mēģinājumus, taču beigās, sekojot ļaužu pūlim kāds parasti novērojams uz Brīvības gatves pie Brīvdabas muzeja, atradām apslēpto ezeru.

Pie ezera nav izvietoti arī pamācoši plakāti, tāpēc nebija skaidrs, cik ilgi šis objekts jāaplūko. Neizpratnē bija arī daži laikabiedri, kas izmisīgi meklēja internetā pieejamo informāciju, par objekta aplūkošanas stratēģijām.

Daži personāži nervozi pīpēja, jo neko tādu savā dzīvē nebija redzējuši, citi bija sagtavojušies nopietnam pārgājienam un drošības dēļ paķēruši līdzi teltis. Lielākā daļa tomēr neizpratnē stāvēja ezera krastā un mēģināja aptvert tā neizmērojamo platību, vai dīvainās pozās pozēja fotogrāfiem.

Peldēšanas sezona atklāta, stāvlaukums nav labiekārtots, tualetei nav jumta un kase slēgta. Citādi jauka vieta.

Pievienot komentāru