Lieliska ideja pusdienām! Sulīgas un gardas kotletītes, kurās nav ne grama gaļas!

Pagatavošana:

Smalki sakapājiet sīpolus un ķiplokus. Piparu pārgriež gareniski, izņem sēklas un mīkstumu. Burkānus sarīvē uz vidējas rīves, bet kabačus- uz rupjās. Tāpat smalki sagriež lociņus.

Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē ēdamkaroti augu eļļas, apcep ķiplokus un sīpolus. Pievieno dārzeņu buljonu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Verdošajam šķidrumam pievieno mannu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz tā kļūst bieza. Tad vāra uz lēnas uguns, līdz gatavībai.

Ļaujiet putrai atdzist, pievieno olu un kārtīgi samaisa.

Tālāk masu var sadalīt 2 daļās. Vienai pusei var pievienot burkānus, bet otrai – nospiestus rīvētus cukini. Var visu jaukt kopā un nedalīt atsevišķās daļāš. Neaizmirstiet pievienot sāli un piparus pēc garšas.

Ar rokām veido nelielas kotletītes un cep tās augu eļļā 5 minūtes no katras puses.

Apceptās kotletītes liek veidnē un karsē līdz gatavībai.

Tikmēr sagatavo mērci. Lai to izdarītu, samaisa jogurtu un majonēzi, garšvielas, sasmalcinātus lociņus un ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, labi samaisa. Pēc izvēles jūs varat pievienot svaigu vai marinētu gurķi (sasmalcinātu) un zaļumus. Mērci vislabāk pasniegt atdzesētu.

Labu apetīti!

©TOPRAKSTI.LV

COMMENTS

Pievienot komentāru