Lielveikala “Maxima” sagrūšana Rīgā FOTO, VIDEO

Starp bojāgājušajiem ir arī kāda Armēnijas pilsone un divi Krievijas pilsoņi, kā arī 23 gadus jaunā latviešu māksliniece Daina Skadmane, kas bija jaunākais upuris. Traģēdijā bojā gāja arī pazīstamā Latvijas politiķa Imanta Burvja 43 gadus vecais dēls Andrejs Burvis, kurš bija ekonomists un Eiropas Parlamenta deputāta Aleksandra Mirska (Saskaņas Centrs) palīgs.

Lielbritānijas pilsonis “airBaltic” pilots Pols Tribls britu raidsabiedrībai BBC izstāstījis, kā kopā ar savu kolēģi Elizabeti izglābies no sagruvušās “Maxima” ēkas. Ir apzināti 16 bērni, kuri zaudējuši vienu vai abus vecākus, trijiem bērniem vairs nav abu vecāku.

2015. gadā 21. novembrī traģēdijas gadadienā biedrība “Zolitūde 21.11” publikai atklāja informāciju par katru bojā gājušo un cietušo, kas tika apvienots grāmatā “Atceries Zolitūdi”. Grāmatas autori ir bojāgājušo tuvinieki un arī traģēdijas cietušie, kuri ir palikuši dzīvi, – kopā vairāk nekā 120 cilvēki. Latvijas sabiedriskie mediji izveidoja arī virtuālu un informatīvu apskates sadaļu “Atceries Zolitūdi” par katru bojāgājušo un cietušo.

Krimināllieta:

Zolitūdes traģēdijas krimināllieta ir vērienīgākā tiesas prāva Latvijas vēsturē. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2015. gada decembrī sāka skatīt lietu, kurā sākotnēji prokuratūra par cietušajiem krimināllietā atzina 263 personas, bet kopējais pieteiktais kompensācijas apmērs bija 155 miljoni eiro. Kā liecinieki krimināllietā tika pieteikti 144 cilvēki.

Krimināllieta par notikušo traģēdiju tiek turpināta skatīt tiesā.

AVOTS: wikipedia

COMMENTS

Pievienot komentāru