Liene Greifāne sašutusi par “X Faktoru”: “Kāds mums labums, ka 10 000 eiro aizved uz Baltkrieviju?”

Foto – Facebook

Dziedātāja Liene Greifāne jūtas neapmierināta ar nule noslēgtā šova “X Faktors” rezultātiem – viņai šķiet nepareizi, ka galvenā balva 10 000 eiro vērtībā piešķirta baltkrievu pārstāvei Kattie, liecina viņas ieraksts sociālajā tīklā “Facebook”.

Latvieši mani tiešām izbrīna. Nepietiek, ka uz Eirovīziju aizbrauc citas valsts iedzīvotāja, tagad arī 10 tūkstošus aizved uz Baltkrieviju. Kad latvju tauta kļūs vienota, viens par visiem, visi par vienu. Vai tiešām skaudība un negantais ieradums nevēlēt savējiem labu rezultātu nekad nebeigsies? Kāpēc citas valstis prot pastāvēt par savējiem, paskataties uz kazahiem, krieviem, ukraiņiem, baltkrieviem.

“Nekad neredzēsiet, ka viņi savējiem vēlēs zaudi, ka skaudīs panākumus. Žēl, tiešām žēl. Kur ir mūsu Cukura, oficiāli nepierādītā, mazmeita? Kāds Latvijai būs labums no tā, ka 10 000 eiro aizved uz Baltkrieviju un paraksta līgumu ar Sony?

Gribas vienkārši sapurināt visus un atvērt acis. Sāciet mīlēt savus māksliniekus, sāciet cienīt. Viss, ko viņi dara, ir jums, jūsu ausīm, jūsu acīm, jūsu svētkiem, priekiem un bēdām. Izlikta mīlestība uz papīra, ierakstīta audio, video utt. Ja māksliniekam atpakaļ nenāk kaut vai apkārtējo cieņa un pozitīva enerģija, viņam nav, kā dēļ radīt. Jūs salaužat savējos. Vai tiešām latvietis latvietim vienmēr būs gardākais ēdiens?”

Kā jau vēstīts, ar fantastisku fināla koncertu noslēgusies šova ”X Faktors” otrā sezona. Par otrās sezonas uzvarētāju oficiāli pasludināta Kattie, otro vietu nopelnīja ”Baritoni”, bet trešajā vietā palika ”Radio trio”.

Lai cīnītos par uzvaru, finālā uz skatuves kāpa soliste Kattie un grupas ”Baritoni” un ”Radio trio”. Pirmajā kārtā katrs izpildīja pa duetam kopā ar Latvijā jau atzītiem māksliniekiem un vienu solo gabalu.Šovu ar dziesmu simboliski atklāja ceturtās vietas ieguvējs Didzis Melderis, kuram pievienojās pārējie dalībnieki.

Šovā trešo vietu ieguva ”Radio trio”, un superfinālā par uzvaru sacentās Kattie un ”Baritoni”.

Kattie kā savu superfināla gabalu bija izvēlējusies Šenaijas Tveinas ”From this moment”, bet Baritoni ”Sound Poets” ”Kalniem pāri”.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Kaspars</cite>

    Latvija tapēc ir tādā vietā kur viņa ir – viss tiek noteikts pēc nacionalitātes, naudas apjoma un ‘visu tikai savējam’ nevis pēc rezultāta, kvalitātes un īstā talanta. X-faktors ir talantu šovs kur izvēlās labāko nevis sāk skatīties uz citām, pat diezgan bezjēdzīgām, lietām. Ja gribēji, lai tie 10,000EUR ”paliek Latvijā” tad viņus arī attiecīgi bija jānopelna ar to talantu. Savādāk tad jau nav jēgas atļaut piedalīties cilvēkiem kuri ir no citas valsts, rases, ”5” dzimuma vai vēl nez kaut kāda idiotiska iemesla dēļ ko cilvēki izdomās. C’mon tauta – pakustinam smadzenes!

  • <cite class="fn">Sandis</cite>

    Uzvarēja labākais – viss ir godigi. Kāda starpība, no kurienes cilvēks, kurai nācijai viņš pieder? Latviešiem nav aizliegts piedalīties ārzemju šovos. Drīzāk, tas ir zināšanu trūkums, slinkums… Brauciet un piedalieties, vinnejiet – nesiet lv vārdu pasaulei!
    Viss ir pašu rokās. Stulbi lasīt šādu rakstu no Lienes Greifanes.
    Šeit drīzāk izskatās pēc skaudības. Uzvarēja labākais!

Pievienot komentāru