Lindu Mūrnieci Skuteļa šovā sadusmo nepieņemams joks par Sibīriju

“Visus jokus, kurus es stāstu tādos pasākumos, es pārbaudu uz auditoriju vismaz desmit reizes, lai droši zinātu, ka tie ir smieklīgi. Tā arī bija ar to Sibīrijas joku, kuru es latviešiem no skatuves stāstīju vairākas reizes,” stāsta Guzenko.

Šo joku viņš stāstījis arī šovasar “Positivus” festivālā, kur, kā norāda pats komiķis, “2000 latviešu par to pašu joku smējās”.

“Kāpēc tas nestrādāja “Pusnakts šovā”? Nezinu. Bet jau par nākamo joku, kur es stāstu, ka krievu tanki drīz būs Latvijā, cilvēki skaļi smējās. Un vispār, izņemot to pirmo joku par Sibīriju, man bija ļoti laba uzstāšanās, cilvēki daudz smējās un aplaudēja. Un es nedomāju, ka var aplaudēt tam cilvēkam, kurš tevi riktīgi apvainoja,” sarunā ar “Delfi Izklaidi” skaidro Aleksandrs.

Tā kā joks izskanējis Jāņa Skuteļa šovā, “Delfi Izklaide” sazinājās arī ar šova vadītāju, kuram ir liela pieredze stāvizrāžu žanrā. “Joku pasaulē ir jābūt lielai vārda brīvībai,” uzsver Skutelis, citējot rakstniekam un filozofam Voltēram piedēvēto teicienu “Es nepiekrītu tavam viedoklim, bet līdz nāvei aizstāvēšu tavas tiesības to paust”.

Skutelis pats tādus jokus kā Aleksandrs nestāstītu, bet ne tēmas dēļ – tas gluži vienkārši neesot viņa stilistikā. Viņaprāt, arī šajā gadījumā problēma bijusi nevis izvēlētajā tēma, bet citā apstāklī. “Joks nebija aizvainojošs. Tas vienkārši nesanāca. Ja joks tiktu pareizi pastāstīts, neviens tam nebūtu pievērsis uzmanību. Tā arī ir problēma,” spriež Skutelis, norādot – humora pasaulē nav tematu, par kuriem nedrīkstētu jokot.

“Tu vari stāstīt cik vājprātīgu joku gribi, bet ir jāmāk to izdarīt,” atzīst Skutelis. Viņš arī norāda – latvieši ir pieraduši pie “bezzobainiem” jokiem par vīriem un sievām, bet humora pasaule iet tabu tēmās un arī skatītāji galu galā tieši tāpēc dodas uz šādiem šoviem – lai par tām pasmietos.

“ASV vai Anglijā neviens šo joku nepamanītu un īpaši neizceltu, izņemot to, ka tas nebija izdevies,” pieļauj Skutelis. Viņš arī atklāj, ka sadarbībā ar “Comedy Latvia” puišiem viņa vienīgais nosacījums ir, lai puiši, uzstājoties “Pusnakts šovā”, “neiet oligarhu valodiņā”, bet joku tēmas saskaņot vai kontrolēt viņš negrasās.

“Tas būtu cits gadsimts,” strikti savu nostāju sarunā ar “Delfi Izklaidi” pauž Skutelis.

AVOTS: lat.mixnews.lv

Pievienot komentāru