Lūk kādēļ musulmaņi un ebreji neēd cūkgaļu! Es vienmēr domāju savādāk…

Tāpēc cūkgaļas lietošana izsauca lielu daudzumu ar smagiem saindēšanas gadījumiem, saslimšanām un nāvēm. Pašsaprotami, cilvēki domāja, ka šīm parādībām ir daudz dziļāka nozīme, nekā draudi veselībai. Ja jau ķermenis nepieņem doto gaļu, tātad tā nāk no velna. Sekojoši, cūkgaļa bija aizliegta.

Praktiski ikvienu reliģisku aizliegumu var pamatot zinātniski. Piemēram, jūdaistiem ir aizliegums uz omāru, krabju un vēžu lietošanu. Kā pašlaik ir zināms, šo jūras iemītnieku gaļā ir tāda viela, kā līķu inde ptomaīns. Un kašrutas likumi aizliedz ēst plēsoņu gaļu, jo viņi ir gaļēdāji, tātad viņu organismos ir daudz toksīnu.

Padoms

Tāpat ir interesants tas fakts, ka visas Ābrama reliģijas aizliedz ēst cūkgaļu. “Bet cūka, lai gan nagus sadala, bet košļenes nekošļā, tā ir netīra priekš jums; to gaļu neēdiet un pie līķiem nepieskarieties” (Bībele, Bauslība, 14. nodaļa, 8. pants). Pastāv arī leģendas, ka cūkas ir cilvēki, kurus Dievs pārvērta par dzīvniekiem. Jebkurā gadījumā tradīcijas un ticību ir jāciena, jo šajā pasaulē ne viss ir zinātniski izskaidrojams, tātad pastāv arī kaut kas augstāks par mums.

Tagad tu zini atbildi uz šo daudzus interesējošu jautājumu. Padalies ar noderīgo informāciju ar draugiem sociālajos tīklos!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru