Kādu dienu šī informācija var glābt Tavu dzīvību. Lūk, kas jādara, ja slīkstat auto! VIDEO

Protams, jums vajadzētu mēģināt pēc iespējas ātrāk atstāt automašīnu. Lai to izdarītu, jums ir nepieciešams atvērt priekšējo loga stiklu, vienlaicīgi atsprādzējot drošības jostu. Šīs divas darbības ir ļoti svarīgas, jo ūdens var bloķēt jūsu auto elektronisko iekārtu, tad jūs nevarēsiet atvērt logu vai atsprādzēt drošības jostu.

4

Ja attopaties nogrimušā auto ar aizvērtiem logiem, lai izkļūtu jums ir nepieciešams izsist stiklu. Nemēģiniet atvērt durvis – spēcīgais ūdens spiediens to padara neiespējamu, ja vien jums nav pārcilvēcisks spēks. Lai ātri izsistu grimstoša auto stiklu, jums būs nepieciešams īpašs instruments. Vislabāk to jau laikus sameklēt atbilstošā veikalā vai internetā un turēt auto salonā sev tuvumā. Bet vislabākais jau laicīgi atvērt logus!

5

Kad esat atvēris logu un atsprādzējis drošības jostu, nekavējoties atstājiet automašīnu. Atcerieties, ka jums ir mazāk par vienu minūti! Turklāt, ja automašīnā ir arī mazi bērni, viņiem ir vajadzīga pieaugušo palīdzība. Vispirms jums tos jāatbrīvo no automašīnas sēdekļa un pēc tam jāvirza caur priekšējo logu. Ja aizmugurējo automašīnas stiklu nevar atvērt, tad visiem pasažieriem jāatstāj automašīnu caur priekšējo logu.

6

Daži svarīgi padomi:

Nesauciet neatliekamās palīdzības dienestu! Jūs izšķērdēsiet dārgo laiku un palīdzība nāks par vēlu;

Nepanikojiet! Jums ir nekavējoties jāreaģē, pretējā gadījumā jūs nosalsiet vai noslīksiet! No brīža, kad jūs nokļūstat ūdenī, ik sekunde ir no svara!

Noskatieties šo video! Pateicoties tam jūs zināsiet, ar ko rēķināties, ja kādreiz nokļūsiet grimstošā auto!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru