Miljonārs no Latvijas nopērk 30000 ha meža un rada savu paradīzi! FOTO

1

Mēs esam tik ļoti ieurbušies urbanizācijā, ka ideja par dzīvi harmonijā ar dabu un apkārtējo pasauli šķiet senu romānu cienīgs materiāls. Tomēr arī šajā cilvēka pārveidotajā urbanizētajā vidē pastāv dzīvas, tīras un skaistas oāzes.

Šis apdzīvotais dabas liegums atrodas Latvijā, netālu no Cēsīm. Projekta autors, iniciators un sponsors ir Aivars Zvirbulis- miljonāru un nepilna laika arhitekts. Viņš nopirka 30 000 ha meža kalnainā reljefā un izveidoja eko ciemata projektu, pakāpeniski to apdzīvojot.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes un lasītu tālāk!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Valentina Krastiņa</cite>

    Pasaku valstība!

  • <cite class="fn">Ieva Ieva</cite>

    jēga tā kāda no tādas mājas,neviena palīgtelpa nekā apkārt,hhm nesaprotu tādu vidi,vienīgi aizbraukt tur piedzerties vai no…:)))

  • <cite class="fn">Māris Millers</cite>

    Pieļauju ka autoram nav ne mazākās sajēgas cik daudz ir 30 000 ha meža. Ja viņš tik daudz būtu nopircis un vēl uzcēlis tās mājeles, tad Latvijā viņš būtu bagātākais cilvēks, bet pirmo raizi par viņu dzirdu. Varbūt 3000 ha vai 300 ha drīzāk.

    • <cite class="fn">Aivis Smilts</cite>

      Čiris, Jāņa sēta!

    • <cite class="fn">Jānis Kalvis</cite>

      Mani ar tas izbrīnīja.Ja 300 mājas un katrai līdz 1,3 ha zemes,tad tie 300 hektāri.Bet nu nezinu,tur droši daudz āderes,skaisti jau izskatās,bet kā dzīvošanu,tas jātaujā iedzīvotājiem.

  • <cite class="fn">Māris Kārkliņš</cite>

    Šis miljonārs kādreiz saimniekoja Jāņa sētā,kuru pārdeva Preses Namam ar visiem parādiem.Strādniekiem izsniedza nevis algu,bet pa 5Ls un nodokļus maksāja tik no tā laika minimālas algas (ja nemaldos 38 – 40 Ls),kas man arī iekrita pensijas aprēķināšanas gados.Tā rodas miljonāri Latvijā – ar citu cilvēku apčakarēšanu un priecājas par savu pārticīgo dzīvi.

  • <cite class="fn">Jānis Kalvis</cite>

    Tā ir.Nodokļus nemaksāja kā vajag.Es pats sāku strādāt neilgi kad tur jau valdīja citi deguni.Nu palīgstrādnieka alga tolaik bija zem 100 ls.,apsmiekls.Vajadzēja papildus vēl strādāt lai ko nopelnītu.

Pievienot komentāru