Miljonārs no Latvijas nopērk 30000 ha meža un rada savu paradīzi! FOTO

2

Šajā ciematā, ko sauc Amatciems, ir 300 mājas. Tās visas ir būvētas tikai no videi draudzīgiem dabas materiāliem, kas nekaitē videi. Katrai mājai ir sava daļa, no 0,4 līdz 1,3 hektāriem, zemes, kur ir neliela daļa ezera un meža.

3

Zem priežu un egļu saknēm slēpjas kanalizācijas un energotīkli, tur ir pat internets. Mājas galvenokārt tiek apsildītas no zemes – katrai mājai ir ģeotermālais siltuma sūknis izmērā 90-100 m, kas pārvērš zemes enerģiju siltumenerģijā. Tas ir pietiekami, lai visu gadu apkurinātu māju un uzsildītu karsto ūdeni. Un tikai aukstākajās ziemas dienās iedzīvotāji ķeras pie kamīna kurināšanas, ar ko ir aprīkota katra māja.

4

Pēc miljonāra teiktā, ideja radīt šādu oāzi radusies tīri savtīgu iemeslu dēļ. Tagad viņš dzīvo šeit ar visu savu ģimeni. Cilvēkiem, kuri izvēlas Amatciemu kā vietu, kur dzīvot, ir jāievēro īpaši noteikumi. Īsumā tie grozās ap to, ka cilvēkiem mierīgi jāpastāv līdzās ar dabu un dzīvniekiem.

Šeit netrokšņo naktīs un vakaros, kaimiņu teritorijas nav norobežotas ar žogu, bet suņiem nav pieslēgti ķēdēs, atzīstot tos par draugiem. Par ekoloģisko vidi liecina tas, ka Amatciemā dzīvo jāņtārpiņi un vardes kurkst dīķī. Pat tehnoloģijas, kas tiek šeit ieviestas komfortablai dzīvei, to nebojā, bet ļoti glīti iederas kopējā harmonijā.

5

2010. gadā uz pastāvīgu dzīvi šeit bija apmetušās 72 ģimenes. Vēl liela daļa cilvēku šeit pavadīja brīvdienas.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Valentina Krastiņa</cite>

    Pasaku valstība!

  • <cite class="fn">Ieva Ieva</cite>

    jēga tā kāda no tādas mājas,neviena palīgtelpa nekā apkārt,hhm nesaprotu tādu vidi,vienīgi aizbraukt tur piedzerties vai no…:)))

  • <cite class="fn">Māris Millers</cite>

    Pieļauju ka autoram nav ne mazākās sajēgas cik daudz ir 30 000 ha meža. Ja viņš tik daudz būtu nopircis un vēl uzcēlis tās mājeles, tad Latvijā viņš būtu bagātākais cilvēks, bet pirmo raizi par viņu dzirdu. Varbūt 3000 ha vai 300 ha drīzāk.

    • <cite class="fn">Aivis Smilts</cite>

      Čiris, Jāņa sēta!

    • <cite class="fn">Jānis Kalvis</cite>

      Mani ar tas izbrīnīja.Ja 300 mājas un katrai līdz 1,3 ha zemes,tad tie 300 hektāri.Bet nu nezinu,tur droši daudz āderes,skaisti jau izskatās,bet kā dzīvošanu,tas jātaujā iedzīvotājiem.

  • <cite class="fn">Māris Kārkliņš</cite>

    Šis miljonārs kādreiz saimniekoja Jāņa sētā,kuru pārdeva Preses Namam ar visiem parādiem.Strādniekiem izsniedza nevis algu,bet pa 5Ls un nodokļus maksāja tik no tā laika minimālas algas (ja nemaldos 38 – 40 Ls),kas man arī iekrita pensijas aprēķināšanas gados.Tā rodas miljonāri Latvijā – ar citu cilvēku apčakarēšanu un priecājas par savu pārticīgo dzīvi.

  • <cite class="fn">Jānis Kalvis</cite>

    Tā ir.Nodokļus nemaksāja kā vajag.Es pats sāku strādāt neilgi kad tur jau valdīja citi deguni.Nu palīgstrādnieka alga tolaik bija zem 100 ls.,apsmiekls.Vajadzēja papildus vēl strādāt lai ko nopelnītu.

Pievienot komentāru