Mūsdienu romantika: 93 gadus vecs vīrietis pusdieno ar mirušās sievas fotogrāfiju

Saviļņojošais Klerensa  Purvisa un viņa sievas Kerolainas Todas no Glenvilas (Džordžijas) mīlas stāsts iekarojis tūkstošiem cilvēku sirdis. Tā īpatnība ir tāda, ka jau vairākus gadus pēc sievas nāves 93 gadus vecais vīrietis savā mīļākajā restorānā rīko kopīgas vakariņas.

Viņš nosēžas pie viņu galdiņa, pasūta ierastos ēdienus, uzliek uz galda savas mīļās sievas foto un dalās ar viņu maltītē: “Viņa visu mūžu vienmēr bija kopā ar mani, lai arī tagad paliek tāpat.”

Viņi satikās 1948. gadā, kad Klarensam bija 24 gadi, bet Karolīnai, Glenvilas vidusskolas skolniecei, 16 gadi. Tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Viņi palika uzticīgi visus 63 laulības gadus, līdz Karolīna nomira 2013. gada oktobrī.

2017. gadā Klerenss nosvinēja savu 93. dzimšanas dienu. Viņš joprojām ir aktīvs un kustīgs: viņš palīdz draudzes kopienai, kaimiņiem. Vīrietis nekad nav dienējis armijā, jo viņš neprot rakstīt un lasīt. Bet katru gadu viņš apbraukā vairākas kapsētas un novieto amerikāņu karogu uz veterānu kapiem, tadejādi izrādot viņiem cieņu.

Pāris bija labi pazīstams Reidsvilas restorāniņā – to viņi apmeklēja pēdējos 13 gadus. Tā īpašniece Džoisa Džeimsa saka, ka pāris kļuva par iestādes neatņemamu sastāvdaļu. Tāpat kā visai mazajai pilsētai, kur viņus uzskatīja par dāsniem draugiem un viesmīlīgiem saimniekiem. Tagad visi priecājas par vīrieša uzticību, viņa mīlestību, par kuru ir pienācis laiks rakstīt leģendas. Un daži vietējie iedzīvotāji cenšas saprast, vai viņi varētu saglabāt tik lielu uzticību saviem partneriem. Atbildes bieži vien ir negatīvas, nevis pozitīvas.

Laulātajiem bija viss, kas dzīvē vajadzīgs: ģimene, darbs, mīlestība. Atraitnis patiešām ļoti skumst pēc sievas un mēģina saglabāt atmiņas visos iespējamos veidos. Viņu mājā ir daudz Karolīnas fotogrāfiju. Dzīvojamā istabā ir saglabāts ierastais iekārtojums un izvietotas miljoniem pazīstamu mazu lietu, kas piepilda ar siltumu. Pastāvīgi deg viņas iecienītā lampa, kuru viņi ieslēdza pēc atgriešanās no slimnīcas, piecus mēnešus pirms viņas nāves.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru