Mūžībā devies leģendārais LTV diktors Uldis Deisons

https://twitter.com/ltvpanorama/

Otrdien 86 gadu vecumā mūžībā devies viens no savulaik slavenākajiem ziņu raidījuma “Panorāma” diktoriem Uldis Deisons, LTV pārstāvji paziņojuši mikroblogošanas vietnē Twitter.

Šogad, kad “Panorāma” atzīmēja pastāvēšanas 60 gadu jubileju, Deisons atcerējies, ka bijis pārsteigts, savulaik tiekot pieņemts darbā kā viens no četriem vakara ziņu pārraides diktoriem, jo konkurss bijis liels – pieteikušies apmēram 200 cilvēku.

“Labvakar, biedri!” Tā padomju gados sākās “Panorāma”. Tomēr diktoru darbā ziņu programma nebija vienīgā, kas jāvada. Diktors toreiz bija visas televīzijas vakara programmas saimnieks un bija ekrānā gan bērnu raidījumos, gan koncertos un pat vadīja Dziesmu svētkus, martā rakstīja sabiedrisko mediju portāls Lsm.lv.

Tāpat kā tolaik, kad televīzija vēl bija melnbalta, arī joprojām Uldis Deisons savos nu jau 85 gados ir pārsteigts, ka toreiz tika pieņemts darbā. Viņš ir no izsūtīto ģimenes un no Sibīrijas atbraucis kā bārenis. Iespējams, tieši tādēļ bija ļoti sabiedrisks. Izmācījies par skolotāju un aizrāvies ar aktierspēli tautas teātrī. Līdz brīdim, kad, atsaucoties uz sludinājumu avīzē, pieteicās diktoru konkursā, kopā ar vēl apmēram divsimt pretendentiem.

“Pirmajā reizē nepaņēma nevienu. Man sanāca dusmas, es pagatavojos vēl un gāju otrreiz. Un tad mēs ar Liepājas teātra aktieri, vēlāk jau direktoru Jāni Dreiblatu vinnējām konkursā. Abi izsūtīto bērni. Tā bija milzīga problēma, jo vajadzēja jau tādu pareizu biogrāfiju, bet šie samaitātie no dzimšanas – tādu draņķus ņem pretī. Un tad mēs uzvarējām tajā konkursā,” Lsm.lv stāstīja bijušais LTV diktors.

Pievienot komentāru