Nav pudeļu taisāmā? Pasaudzē zobus, to var izdarīt ar PAPĪRU!


Grilējot brīvā dabā vai esot kādā festivālā, noteikti būsiet ievērojusi, ka bieži vien izdodas tikt pie limonādes vai minerālūdens stikla pudelē, bet nekur nevar atrast pudeļu attaisāmo.

VAIRĀK NODERĪGU PADOMU – GRĀMATĀ “VISS, KAS JĀZINA SIEVIETEI”

Ielūkojieties savā somiņā! Varbūt tajā ir balzams lūpām vai lūpu krāsa, šķiltavas vai kontaktl ēcu trauciņš, marķieris vai Tik Tak kastīte, saliekamais lietussargs vai aerosols izsmidzināšanai bērnam uz nobrāzta ceļgala.

Tie visi ir ļoti labi pudeļu at taisāmie, ja vien tos pareizi lieto. Tikai esiet uzmanīga! Ja tos izmanto vairākas reizes, pirms dzeršanas no pudeles kakla jānotīra plastmasas daļiņas.

Taču tas nav jādara sievietei, kura prot atvērt pudeli ar salocītu pasākuma pro grammu vai jebkuru citu papīra lapu. Pārlokiet A4 papīra lapu uz pusēm vertikāli un tad horizontāli.

Turpiniet locīt no garākās vaļējās malas 1,5 cm platā sloksnē, līdz paliek pāri viena vienīga bieza strēmele. Stingri nogludiniet locījuma vietas.

Pārlokiet biezo strēmeli gareniski uz pusēm un iegū siet papīra gabalu šķiltavu lielumā. Ar vienu roku cieši satveriet pudeles kakliņu zem metāla kroņveida korķa. Palieciet biezo papīra strēmeli ar ielocīto malu uz augšu zem korķa malas, bet strēmeles apakšpusi atbalstiet uz rādītājpirksta, kas kalpos par sviru.

Ar otru roku satveriet papīra strēmeli tuvāk tās galam, jo sviras plecam jābūt pēc iespējas garākam. Lai atvērtu pudeli, spiediet strēmeles galu uz leju un ielocīto galu pret korķa malu uz augšu, izdarot strauju kustību ar plaukstas locītavu. Ja rādītājpirksts nesāp, jūs ar sviras plecu darbojaties pareizi. Spēks jāpieliek tieši zem korķa, un jūs to varat sajust caur salocīto papīru.

Nezaudējiet cerības, ja uzreiz neizdodas. Kad soli pa solim ar sāpošiem pirkstiem pēc vairākiem mēģinājumiem izdosies pudeli atkorķēt, prieks būs neizmērojams. Tā, kura reiz apguvusi šo triku, turpmāk varēs atvērt pudeles ar jebkuru cieta priekšmeta malu. Ja vajadzēs, arī ar plakanu akmeni, lāsteku vai sakaltušas maizes šķēli.

Pievienot komentāru