FOTO: Ar mazbērniem – 100 gadu starpība! Liepājnieci Mariju Dēklavu sveic 106 gadu jubilejā

Ekrānuzņēmums no Facebook

24. februārī diženu – 106 gadu – jubileju plašā ģimenes, draugu un citu sveicēju pulkā nosvinējusi liepājniece Marija Dēklava.

24. februārī 106. dzimšanas dienu atzīmēja liepājniece Marija Dēklava, kura ir šobrīd zināmā Liepājas iedzīvotāja tik cienījamā vecumā. Mariju Dēklavu lielajā jubilejā pašvaldības vārdā sveica arī Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, portālu www.liepajniekiem.lv informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

”Tādi cilvēki kā Marijas Dēklavas kundze Latvijai un Liepājai ir īpaša vērtība. Nodzīvot tik ilgu mūžu un izdzīvot tik dažādus pasaulē un Latvijā svarīgus notikumus – smaidīt, uzņemot ciemiņus un atzīt, ka jūtas labi atbilstoši savam vecumam. Esmu patiesi priecīgs par Marijas Dēklavas kundzes bagāto ģimeni, kas dod viņai spēku un palīdz ikdienas rūpēs. No savas puses vēlu Marijas kundzei tik stipru veselību, cik stiprs mūsu pilsētā mēdz būt vējš, lai daudz enerģijas Marijas kundzes ģimenei, kas palīdz rūpēties par patīkamākām vecumdienām, ” teica Jānis Vilnītis.

Marijas Dēklavas dzīves gājums bijis ražens ne tikai darbos, bet arī nākamās paaudzes turpināšanā. Simtgadniece nāk no septiņu bērnu ģimenes un pati var lepoties, ka piedzīvojusi nu jau piekto bērnu un mazbērnu paaudzi. Marijas kundzei ir astoņi dēli un viena meita, 25 mazbērni, 15 mazmazbērni. Katru gadu pieaugot arī mazmazmazbērnu un mazmazmazmazbērnu pulciņš.

Pievienot komentāru