Neiedomājami BIEDĒJOŠAS lietas, kas var notikt miegā!

Krišanas sajūta

To izjūt daudzi – tikko kā sākat iemigt, rodas sajūta, ka it kā krītat vai arī jūs kāds pagrūž, un jūs uzreiz pamostaties. Pēc pētnieku rīcībā esošās informācijas, šī parādība ir ļoti izplatīta. Patvaļīgo roku un kāju muskuļu saraušanos šajā gadījumā sauc par hipnotiskajiem grūdieniem. Atšķirībā no citiem traucējumiem, par šiem nav jāsatraucas.

Atslēdzas oža

Dziļa miega laikā cilvēkama tslēdzas oža. Tieši tāpēc ir izplatīti biežie saindēšanās gadījumi ar tvana gāzi vai dūmiem, izceļoties ugunsgrēkam gulēšanas laikā. Nomodā mēs uzreiz sajūtam jebkuru nepatīkamu smaržu, bet miegā šī spēja zūd.

Mēnessērdzība

Pirmajā acu uzmetienā šis traucējums liekas smieklīgs. Par mēnessērdzīgajiem taču ir uzņemtas tik daudz filmas un sazīmēti neskaitāmi komiksi. Taču patiesībā tā ir ļoti nopietna problēma. Zinātniski to sauc par somnambulismu (no latīņu somnus – miegs, ambulare – staigāšana). Uzvedības traucējums rodas miega dziļās fāzes laikā. Izpausties tas var kā dazādas fiziskas aktivitātes, pat staigāšana. Pašam mēnessērdzīgajam tas var būt ļoti bīstami, jo miega laikā viņš var kāpt pa kāpnēm, uzkāpt uz jumta, staigāt pa citiem objektiem. No rīta staigātājs neko no naktī darītā neatceras.

Nemierīgo kāju sindroms

Šī problēma var arī nemūt tik asi ziteikta, kā iepriekšējās, taču neskatoties uz to, tā ir minēta starp miega traucējumiem. Šis sindroms var būt ne tikai vienkārši neērts, bet arī reizēm arī sāpīgs. Pētnieki skaidro, ka nemierīgo kāju sindroms izraisa diskomforta sajūtu un vēlmi pastāvīgi mainīt kāju pozu no vienas uz otru.

AVOTS

Pievienot komentāru