Noslēpumainais kramūdens. Kā rodas, kāpēc to uzskata par dziedniecisku

Foto – Pixabay

No mūsdienu medicīnas viedokļa viens no svarīgākajiem ūdens parametriem ir oksidācijas un reducēšanas potenciāls (Redoksa potenciāls). Tam jābūt negatīvam, jo tāds ir arī cilvēka šūnām. Slimības rodas tad, ja šūnu RP ir zem normas.

Cilvēka organismam nepieciešamo Redoksa potenciālu satur kramūdens.

Pēdējā laikā aizvien vairāk runā par ūdeni, kas aktivizēts ar kramu – akmeni, ko mūsu tālie senči izmantoja darbarīku un medību piederumu izgatavošanai. To sauc par kramūdeni.

Šo fenomenu atklāja baltkrievu zinātnieki. Ja ūdenī ievieto kramakmeni (vislabāk – tumšas krāsas opālhalcedona tipa akmeni) un trauku 6–7 dienas tur gaišā vietā, ūdens aktivizējas un iegūst baktericīdas īpašības. Krams to ne vien aktivizē, bet arī attīra – šādu ūdeni var ilgstoši glabāt, tas nezaudē savu kvalitāti. Krams darbojas mūžīgi, tas nenolietojas. Ar 3–5 g krama var aktivizēt 40–50 t H2O. Kā ūdens iegūst jaunās īpašības?

Baltkrievu zinātnieki uzskata, ka kramā slēptās organiskās vielas ir biokatalizatori, kuri spēj pārstrādāt gaismas enerģiju un vairākus desmitus tūkstošu reižu paātrināt RP procesus ūdenī. Parastais ūdens pēc apstrādes ar kramu pārvēršas efektīvā līdzeklī, kas saglabā šīs īpašības ilgus gadus.

Aktivizējot ūdeni, krams to attīra no slimības izraisošiem mikroorganismiem un tas iegūst unikālas dziednieciskas īpašības, ir tīrs, svaigs un ar patīkamu garšu. To rada krama saskare ar gaismu. Iedarbe nav acīm saskatāma – krāsa, garša, smarža un agregātstāvoklis nemainās. Tagad daudzi medicīnas zinātnieki, dziednieki, tūkstošiem cilvēku lieto kramūdeni un ir novērtējuši tā teicamo kvalitāti un dziednieciskās īpašības.

Kramūdens aktivizē imūnsistēmu, regulē minerālvielu maiņu, pazemina holesterīna daudzumu asinīs. Ir veselīgi mazgāt seju ar kramūdeni un periodiski samitrināt galvu – tas aizkavē grumbu veidošanos un nostiprina matus. Mutes skalošana mazina smaganu iekaisumu.

Kramūdeni lieto, lai ārstētu kuņģa un zarnu trakta, urīnsistēmas, žults un nierakmeņu slimības, tas efektīvi palīdz ārstēt hipertoniju, trofiskās čūlas un apdegumus, remdē sāpes un aptur asiņošanu. Tas palīdz pret disbakteriozi, īpaši mākslīgi barotiem bērniem, dispepsiju, kuņģa čūlu, saindēšanos ar pārtikas produktiem.

Interesanti, ka gadu gaitā speciālisti novērojuši – starp tiem cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ regulāri lieto kramūdeni, nav vēža slimnieku.

Noskaidrots, ka 5.–6. dienā pēc kramūdens regulāras (6–8 reizes diennaktī) lietošanas slimniekiem, kuri gadiem ilgi mocījušies ar nedzīstošām trofiskajām čūlām, palielinās limfocītu daudzums. Tas nozīmē, ka kramūdens spēj atjaunot zaudēto vai novājināto imunitāti.

Turklāt pazemina holesterīna daudzumu asinīs cilvēkiem ar lieko svaru, līdz ar to ir aterosklerozes profilakses līdzeklis. Daži zinātnieki uzskata, ka kramūdens neļauj veidoties adenomai, vīriešu impotencei un sieviešu neauglībai.

No kramūdens “baidās” gripa, angīna un iesnas, diabētiķiem tas samazina cukura līmeni asinīs, uzlabo nieru darbību, vielmaiņu, attīra ādu no izsitumiem un pinnēm, normalizē asinsspiedienu, uzlabo redzi un pašsajūtu. Ja pastāvīgi skalo muti ar kramūdeni, var atbrīvoties no zobu sāpēm.

No kramūdens var gatavot tēju, zupas, tikai nedrīkst lietot ūdeni, kurš vārīts kopā ar kramu. Ja cilvēks pierod pie kramūdens, viņš ar to var aizvietot parasto dzeramo ūdeni.

Ar kramu aktivizēts ūdens maina struktūru un tas sūcas cauri pat māla trauku biezajām sieniņām. Pēc analoģijas var iedomāties, ka cilvēka organismā kramūdens iekļūst visās ķermeņa struktūrās daudz ātrāk nekā parastais ūdens, tādējādi uzlabojot apmaiņas procesu hidrolīdzsvaru. Tā kā kramūdens iznīcina pūšanas baktērijas, to izmanto arī gurķu un tomātu konservēšanā. Etiķa vai citronskābes vietā trīslitru burkā ieliek 5–10 g krama. Sālsūdens nesaskābst – vāciņi nesprāgst nost, gurķi saglabājas stingri un kraukšķīgi.

Kā iegūt kramūdeni, lasi nākamajā lapā!

Pievienot komentāru