Noslēpumainais kramūdens. Kā rodas, kāpēc to uzskata par dziedniecisku


Ja trīslitru burkā ielej parasto, no krāna ņemto, ūdeni, iemet 10 g pirms tam siltā ūdenī nomazgāta kramakmens, pārsedz burku ar marli un tur gaismā (tikai ne tiešos saules staros) 6–7 dienas, tad iegūst aktivizētu ūdeni: tam ir avota svaigums un tīrība.

Pētnieki veikuši vēl kādu interesantu eksperimentu, lai noskaidrotu, kā krams iedarbojas uz govs pienu.

Piens, kurā iemeta kramu, piecas dienas saglabājās svaigs un neatstāja nogulsnes trauka dibenā. Laboratorijā noskaidroja, ka 1 ml svaiga piena ir 30–35 stafilokoka un koli baktēriju kolonijas, bet 1 ml “krama piena” pēc piecām dienām – tikai 6–8 kolonijas. Pēc izmantotā krama nomazgāšanas tas atkal derīgs lietošanai.

Vai iespējams ar kramu uzlabot jebkuras dabiskas ūdenskrātuves ūdeni un lietot to pārtikā? Par to zinātnieki vēl strīdas, tāpēc nepārsteigsimies un izmantosim tikai krāna ūdeni, kas jau ķīmiski un bioloģiski attīrīts!

Lūk, daži padomi, kā sagatavot kramu lietošanai:
Jāizvēlas pareizais krams, izmantojot vienīgi pelēkas vai melnas krāsas opāla un halcedona tipa akmeņus.

· Kramakmeņi var būt dažāda lieluma, taču to kopsvaram jābūt 10 g uz 3 l ūdens. Jo mazāki akmentiņi, jo lielāka ir to saskarsmes virsma ar ūdens virsmu un labāka iedarbība. Ieteicams kramu sasmalcināt līdz 5–10 mm.

· Pirms lietošanas krama akmentiņi rūpīgi jānomazgā aukstā vai siltā (ne karstā!) ūdenī.

· Kad ūdens “nobriedis”, tas uzmanīgi jānolej tīrā traukā. Nogulsnes jāizlej, trauks jāizmazgā, jāieber akmentiņi un atkal jāpiepilda ar ūdeni – nākamajām sešām dienām. Ja vienlaikus piepilda 4–5 trīslitru burkas, pastāvīgi būs lietošanai gatavs kramūdens un iespēja atbrīvoties no daudzām slimībām.

· Ūdeni ieteicams dzert 6–8 reizes dienā, tostarp – pa glāzei pusstundu pirms ēšanas un 2–3 malciņus pēc ēšanas (rūpīgi izskalojot muti un zobus). Neaizmirstiet, ka jebkurai ārstēšanai jānotiek ārsta uzraudzībā.

· Ievērojiet speciālista padomus par uzturu: dažādus šķidrumus (ūdeni, kompotu, kafiju, tēju) labāk dzert pusstundu pirms ēšanas, jo tūlīt pēc ēšanas iedzerts šķidrums traucē gremošanu.

· Dažkārt ūdens burkā kļūst nedaudz zaļgans. To rada uz burkas sieniņām un dibena izveidojušās nogulsnes. Tad burkas un krama akmentiņi rūpīgi jāmazgā, un ūdens atkal būs caurspīdīgs.

Pievienot komentāru