Nostalģija nedēļas nogalei: 6 labākās 90. gadu melodrāmas

Lai ko arī teiktu, dažreiz sirdi pārņem nostaļģija pret pagātni. Te ir runa par deviņdesmito gadu laikmetu. Dažiem tā ir jaunība, kādam – bērnība… Tas bija grūts, bet ļoti spilgts laiks. Deviņdesmitajos gados tika uzņemtas daudzas filmas, kuras jau divdesmit gadus nezaudē nozīmi un nekad to nezaudēs. Un tām nav modernu specefektu, spīduma un asa sižeta, bet no šīm filmām staro silta un gaiša sajūta.

“Spoks”

Romantiska melodrāma ar ļoti veiksmīgu aktieru sastāvu: trauslā Demija Mūra, Patriks Sveizijs- vīrišķības iemiesojums un satriecošā Vūpija Goldberga. Mīļotie atgriežas mājās pēc teātra, kad viņiem uzbrūk laupītājs. Sems (Patriks Sveizijs) iet bojā un jau kā spoks uzzina, ka viņa mīļotā Mollija ir briesmās. Lai paglabātu un brīdinātu meiteni, Sems parādīties dīvainajai ekstrasensei vārdā Oda Meja Brauna. Kas nāk no tā iznāk – skatieties paši.

“Jaukā sieviete”

Pretty woman, walking down the street…Un galvā skan pazīstamā melanholiskā melodija. “Jaukā sieviete” – romantiska filma par dzīves pieredzējušā miljardiera Edvarda Lūisa un vienas nakts meitenes Vivianas Vordas tikšanos. Tomēr ar vienu nakti nepietiek. Aiz Viviānas vulgārā izskata un sagaidāmās bezkaunīgas uzvedības saskatāma trausla un skaista sieviete. Nevainojamais aktieru pāris- Džūlija Robertsa un Ričards Gīrs vairs komentārus neprasa…

“Angļu pacients”

Viņi satikās pārāk vēlu… Un šķiet, ka viņi ir radīti viens otram. Viņa ir precēta sieviete, viņš ir vientuļš tuksneša pētnieks. Un starp šīm divām sirdīm, alkstošām mīlestības, uzliesmo jūtas. Milzīgas, aizliegtas, nepiedodamas. Un, jo vairāk tā sagādā prieku, jo vairāk nes sāpes un ciešanas visiem trim iesaistītajiem. Šis ir pieaugušo un ļoti nopietns stāsts, kas runā par nodevību un uzticību, kaislību un mīlestību, pienākumiem un principiem.

“Skolotājā iemīlēties nedrīkst”

Vieglā un tiešā Drū Berimora tēlo 25 gadus vecu meitene, kurai nekad vēl nav bijušas attiecības. Džozija Gellere ir žurnāliste-iesācēja. No redaktora biroja meitene saņem uzdevumu uzrakstīt stāstu par vidusskolas skolēniem, viņu problēmām un tipisku pusaudžu dzīvi. Galvenais uzdevums- reportāžai jābūt skandalozai, pikantai un obligāti no pirmās personas.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru