Kādai jābūt ideālai vecuma starpībai starp brāli un māsu?

Kādu laiku pēc pirmā bērna parādīšanās daudzi laulātie sāk domāt, ka “būtu labi atkārtot”. Kad šis lēmums ir pieņemts, rodas jautājums: “Kāda būtu ideālā vecuma atšķirība starp bērniem?”.

Eksperti apgalvo, ka nav konkrēta laika otrā bērna piedzimšanai. Ir savi prieki gan otrā bērna radīšanai tūlīt pēc pirmdzimtā, gan pēc dažiem gadiem. Viss ir atkarīgs no ģimenes un tās dinamikas. Neaizmirstiet, ka mēs visi esam atšķirīgi!

Apskatīsim plusus un mīnusus bērnu dzimšanai tuvu viens otram un salīdzināsim tos ar brāļiem un māsām, kas piedzimuši ar ilgāku pārtraukumu.

1. Starpība vecumā: no 12 līdz 18 mēnešiem

Plusi: brāļi un māsas, kas dzimuši viens pēc otra, mazāk savstarpēji konkurē. Spēlēs bieži vien kļūst par biedriem, kas daudziem vecākiem padara dzīvi vieglāku. Tas ir tāpēc, ka pirmdzimtais ir vēl pārāk jauns, lai kļūtu greizsirdīgs.

Mīnusi: diviem bērniem, kas ir gandrīz vienāda vecuma, nepieciešama lielāka uzmanība no pieaugušajiem. Mātes darbs dubultojas: mainot autiņbiksītes, barojot, bezmiega naktis… viss tiek reizināts ar divi! Tas ir ļoti nogurdinoši vecākiem.

2. Starpība vecumā: 2 gadi

Plusi: Daudzi dzemdību speciālisti iesaka nogaidīt ar otro grūtniecību, līdz pirmais bērns kļūst 18 mēnešus vecs. Vecākais bērns jau ir spējīgs patstāvīgi tikt ar sevi galā, piemēram, paēst, spēlēties ar rotaļlietām, mierīgi gulēt dienas laikā utt. Tas ļauj mātei un tēvam pievērst pietiekami daudz uzmanības jaundzimušajam bērnam.

Mīnusi: problēma ir tā, ka laikā, kad parādās brālis vai māsa, pirmdzimtais ieiet “grūtajā vecumā”, tādēļ sacensība un greizsirdība starp šādiem brāļiem un māsām var saasināties.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru