Ogu pīrādziņi, cepti uz pannas. Fotorecepte

Sastāvdaļas
400 ml kefīra
1,5-2 ēdamkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
1 tējkarote sodas
1 ēdamkarote augu eļļas
350-400 g miltu
400 g ogu pēc vēlēšanās

Pagatavošana
1. Mīklai vienkārši sajauc visas sastāvdaļas, izņemot ogas, dziļā bļodā. Iznāks bieza masa, biezāka nekā biezpiena plācenīšiem, bet ne tik bieza, lai varētu mīcīt ar rokām.

2. Vienā rokā paņem nedaudz miltu, liek uz plaukstas ēdamkaroti ar mīklu. Centrā ieliek nedaudz ogu. Otras rokas pirkstos paņem miltus un ātri aizlipina malas. Uzreiz liek pīrādziņus karstā eļļā uz pannas.

3. Nav nekas briesmīgs, ja virsma nav ideāli gluda un parādās plaisas. Turpat uz pannas var pīrādziņus pielabot. Cep uz vidējas uguns zem vāka aptuveni 3 minūtes no katras puses.

4. Gatavos pīrādziņus liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu, pēc tam, negaidot atdzišanu, pārliek katlā ar vāciņu.

No šī mīklas daudzuma iznāks 12-14 pīrādziņu, kas lieliski garšo ar pienu, tēju vai kafiju!

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru